The Online Lifestyle Magazine 

Mind & Soul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Dit is wat er met je lichaam gebeurt als je een nachtje door hebt gehaald!

1 Mins read

Dat je beter presteert wanneer je van een goede nachtrust hebt kunnen genieten mag niet nieuw zijn voor je. Een kwalitatief goede nachtrust zorgt ervoor dat je concentratie optimaal is, beter is voor je weerstand en goed is voor je humeur. Als je toch alsnog een nachtje door moet halen, zul je de gevolgen aan den lijven ondervinden!

Nachtje doorhalen voor de deadline

Op het moment dat je door slechte planning of tijdgebrek een nacht moet doorhalen voor je werk, studie of project denk jij misschien dat je er goed aan doet. Sommige mensen presteren nu eenmaal beter onder druk. Wanneer je dan aan met je last-minute mentaliteit aan het werk gaat en denkt dat je dan ook een superprestatie kan neerzetten ga je toch echt de mist in.

Verstoorde balans in je hersenen

Je concentratie is de dag erna zo goed als aan gort. Ook tijdens de nacht dat je doorhaalt sla je minder op omdat je hersenen geen tijd krijgen om alle informatie te verwerken. Er wordt meer cortisol (het stresshormoon) aangemaakt, iets dat er ook voor zorgt dat je er sneller ouder uit gaat zien. De balans in je brein wordt dus dusdanig verstoord. Er wordt dan minder dopamine en serotine afgegeven en dit komt je humeur ook niet ten goede! Het uitputten van je lichaam helpt daar dan ook niet bij met als gevolg dat je weerstand wordt aangetast!

De oplossing

Nu kwam dit onderwerp natuurlijk niet zomaar aan bod. We hebben een oplossing voor je gevonden!

Plan vooruit en zorg dat je de aangeraden hoeveelheid slaap voor een volwassen man krijgt! Simpel toch? De aanbevolen hoeveelheid slaap is tussen de 7 en 9 uur per nacht. Mocht je bergen werk moeten verzetten, hierdoor in tijdnood komen en toch een nachtje moeten doorhalen? Het lijkt me overbodig om te zeggen dat de volgende keer toch je planning beter op orde moet hebben. Zo kun je beter werk afleveren op volle kracht in plaats van een prestatie neerzetten waarmee je blij mag zijn als die voor een mager zesje door kan gaan.

Lees ook: Vijf slimme tips om voortaan efficiënter te werk te gaan
Related posts
Mind & Soul #MNLK

5 leuke activiteiten om je gedachten te verzetten

2 Mins read
Als je even aan de drukte van alledag wilt ontsnappen, zijn er allerlei manieren om je gedachten te verzetten. Even nergens aan…
Mind & Soul #MNLK

Tips om een positieve mindset te ontwikkelen

1 Mins read
Wij hebben allemaal een gejaagd bestaan met te weinig tijd voor ontspanning. Dit gaat ten koste van de positieve mind. Via beproefde…
Mind & Soul #MNLK

5 oefeningen voor een positieve mindset

1 Mins read
Hoe kan het dat de ene persoon altijd het positieve van het leven ziet en de ander vooral gefocust is op wat…