The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Dit zijn 5 mooie wandelroutes op de Veluwe

2 Mins read

Hou je van wandelen? Dan is het een goed idee om op vakantie te gaan naar de Veluwe. Je hebt hier namelijk enorm veel prachtige wandelroutes. Voor iedere wandelliefhebber is de Veluwe een droom, met zijn prachtige natuurgebieden, hectares aan bossen en uitgestrekte heidevelden. In dit blog bespreken we de vijf mooiste wandelroutes van de Veluwe.

5 verschillende wandelroutes op de Veluwe die mooi zijn

Route 1. Deelerwoud

Je kunt prachtig wandelen in het natuurgebied Het Deelerwoud. Als je in alle rust wilt wandelen dan ben je hier aan het juiste adres. Het natuurgebied ligt tussen de Veluwezoom en het Nationaal Park De Hoge Veluwe. De wandelroute bedraagt negen kilometer en leid je door eindeloze heidevelden en uitgestrekte bossen. Om de route succesvol af te leggen volg je gewoon de groen gemarkeerde paaltjes.

YouTube video

Route 2. Planken Wambuis

Vind je het leuk om wilde dieren te spotten en wil je dit combineren met een wandeling door de Veluwe? Planken Wambuis is een historische wandelroute door een natuurrijk gebied. De wandeling is 4,5 kilometer lang en onderweg kom je runderen, paarden en edelherten tegen. Als je deze wandeling wilt combineren met een weekendje weg of een vakantie, dan is Bospark Ede een prima verblijfplaats. Je rijdt vanaf hier zo naar het natuurgebied.

YouTube video

Route 3. Van Lunteren naar Scherpenzeel

Vind je het ook leuk om door authentieke dorpjes te wandelen? Laat de natuur dan even voor wat het is en maak een wandeling van Lunteren naar Scherpenzeel. Uiteraard loop je tijdens deze wandeling ook door natuurgebieden, maar je komt ook langs leuke dorpjes. Onderweg kom je in Bruinhorst een klein kasteel tegen. Dit is een ideale plek om even op adem te komen. De wandeling is 15 kilometer lang, dus je hebt je rustmomenten wel nodig.

YouTube video

Route 4. Zandverstuivingen in Kootwijkerzand

De wandeling door Kootwijkerzand is één van de mooiste wandelroutes. Kootwijkerzand is in West Europa het grootste stuifzandgebied. Het lijkt dan ook alsof je midden in de woestijn staat als je hier bent. Via de uitkijktoren kun je prachtig uitkijken over de Veluwe.

YouTube video

Route 5. In Wageningen op kastelentour

Ben je ook fan van koninklijke kastelen op rustige en afgelegen locaties? Bezoek dan Wageningen eens. Wageningen is gelegen op de Veluwezoom, een gebied dat bekend is geworden door zijn adembenemende kastelen. Je kunt hier erg veel wandelroutes vinden die je langs al deze prachtige kastelen leidt.

YouTube video

Check ook: Top 5 bijzondere glamping accommodaties in Frankrijk & De mooiste wandelroutes in het Zwarte Woud

Related posts
Relax & Travel #MNLK

Mooie autoroutes op de Veluwe

2 Mins read
De Veluwe is een perfect gebied als je door Nederland wil rijden en leuke autoroutes wilt ontdekken. Het is een bosrijk gebied…
Sport & Lifestyle #MNLK

Check deze workout oefeningen voor de billen

3 Mins read
Wil je graag gezegend zijn met een goede bilpartij en dit onderdeel maken van je (dagelijkse) sessies in de sportschool of thuis?…
Sport & Lifestyle #MNLK

Wat zijn de beste cardio oefeningen?

1 Mins read
Je houdt van cardio of je haat het. Je weet dat een cardio workout goed is voor je uithoudingsvermogen en voor de…