The Online Lifestyle Magazine 

Mind & Soul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Dit zijn 5 sterke redenen om te beginnen met… voetbal!

3 Mins read

De meest voorkomende sport onder de mannen is uiteraard voetbal, maar wat is er nou zo leuk aan? Is het de kick om elke wedstrijd weer te winnen? Of gaat het puur om sociale contacten? In dit artikel vertellen we je precies waarom jij zou moeten gaan voetballen!

Ik voetbal zelf al ruim 12 jaar en heb nog nooit gedacht aan stoppen, het is voor mij namelijk een momentje om te ontspannen. Samen met je maten op het veld staan is simpel weg gewoon heel erg tof! Wij hebben vijf redenen waarom jij óók of wéér zou moeten gaan voetballen!

Het groepsgevoel

Voetbal is de grootste en meest beoefende sport ter wereld. Het is onder mannen en vrouwen reuze-populair en ook nog eens goed voor je sociale contacten. Het spelen met je vrienden versterkt de onderlinge band enorm en geeft je extra motivatie om elke keer dat veld op te stappen. Het draait echter niet alleen om het voetballen, maar ook het momentje voor en na de wedstrijd. Even je dag of week bespreken met je maten is af en toe wel erg prettig en zorgt ervoor dat je elkaar goed leert kennen. Zelf speel ik al ruim 6 jaar met dezelfde groep en ben ik goed bevriend met vele van hen!

Ontspanning

Het zal vast heel raar klinken omdat je je juist heel erg inspant met voetballen, maar het kan ook dienen als een ontspanningsmomentje. Ik train zelf twee keer in de week en speel op zaterdag een wedstrijd. Omdat ik samen met vrienden speel is het niet erg om een keer te klooien of een grapje te maken. Sterker nog; het is alleen maar beter! Het zorgt namelijk voor een ontspannen sfeer in de groep, zo durf je elkaar ook aan te spreken wanneer je niet zo best presteert. Na een lange dag werk of school, is het heerlijk om even een balletje te trappen!

Conditie

Natuurlijk moet je ook een beetje fit zijn wil je elke zaterdag 90 minuten op het veld staan. Daarom is conditie iets waar je aan moet werken. Het heeft tijd nodig om een goede conditie op te bouwen, maar voetbal is er ideaal voor. Het is namelijk zo dat je niet perse rondjes om het veld moet gaan rennen om een goede conditie te creëren, maar je hebt er de juiste oefeningen voor nodig.

Een positiespel met bal kan namelijk enorm intensief zijn aangezien je nooit stil kunt staan tijdens een positiespel. Je bent voortdurend in beweging en bouwt daardoor elke keer een beetje conditie op. Niet alleen op het veld kan conditie helpen, maar ook in je normale leven. Pak bijvoorbeeld eens de fiets naar het werk in plaats van de auto, je zult zien dat het resultaat brengt!

Winnen

Wij Nederlanders willen graag altijd winnen en dat maakt voetbal voor ons heerlijk, maar ook frustrerend. 90 minuten achter een bal aan rennen is gewoon enorm inspannend en als je dan ook nog eens na de wedstrijd met lege handen staat frustreert dat al helemaal! Om na de wedstrijd de overwinning te vieren met een biertje in de kantine is gewoon heerlijk. Je bespreekt de wedstrijd na en kijkt wat goed en fout ging. En dan mag je ook nog eens samen met je vrienden de wedstrijd winnen, het kan niet beter!

Scoren

Spitsen zullen altijd zeggen; ‘scoren is het lekkerste gevoel dat er is’. Nou, ze hebben daar helemaal gelijk in. Het gevoel is simpelweg heerlijk en vooral als je een hele belangrijke weet te maken. Stel je eens voor dat je de winnende goal maakt in de 89e minuut, daar droom je toch van?! Zelf ben ik niet echt een scorende speler dus is het voor mij extra speciaal om een goal te maken. Ik scoor zelf misschien 1 keer per seizoen, maar dan blijft het gevoel wel extra lekker!

Ben je van plan te beginnen met voetbal en wil je graag in de verdediging staan? Wees dan blij met elk doelpunt wat je maakt, want je gaat ze niet vaak maken. Voor aanvallers is het niks nieuws, die doen het in principe elk weekend. Scoor je en win je ook nog eens de wedstrijd dan is dat gevoel onbeschrijfelijk!


Zou je zelf ook willen voetballen? Dit is hoe je begint!

Eigenlijk is het best simpel, je hebt namelijk in je buurt vast wel amateurverenigingen die te trappelen staan om nieuwe leden. Voordat je op voetbal wilt of gaat zorg er dan voor dat je voor jezelf duidelijk hebt wat je wilt. Wil je samen met je vrienden gaan voetballen of kies je ervoor om er echt voor te gaan en het te schoppen tot de top? Je kunt je bij elke amateurvereniging aanmelden in Nederland en binnen een week, maand of misschien wel een dag, sta jij op het voetbalveld.

Ik raad zeker aan je goed in te lezen op de website van de club voordat je je aanmeldt, ik zou zeggen; twijfel niet en meld je aan!


Lees ook: Een dag trainen zoals voetballer Cristiano Ronaldo dat ook doet
Related posts
More #MNLK

Hoe verhoudt het Engelse voetbal zich tot Nederlands voetbal omtrent de corona crisis? 

2 Mins read
Het is een moment waar veel supporters lang naar uit hebben gekeken; de hervatting van de verschillende internationale competities. Naast de Nederlandse…
Sport & Lifestyle #MNLK

Dit zijn de meest populaire sporten onder mannen

1 Mins read
Bij de combinatie mannen en sport wordt vaak als eerste aan voetbal gedacht. Inderdaad is voetbal onder het mannelijke segment van de…
More #MNLK

De 10 duurste voetbaltransfers ooit

2 Mins read
De beste voetballers ter wereld kennen we allemaal. Maar ben jij ook benieuwd wie de duurste transfers van voetbalspelers aller tijden zijn?…