Business & Luxury #MNLK

Dit zijn de 10 best betaalde banen waarvoor je geen diploma nodig hebt

2 Mins read

Een goede opleiding is niet voor iedereen weggelegd. Sommige krijgen de kans niet en anderen trekken het simpelweg slecht. Mocht je in deze categorie behoren, geen nood.

Er zijn meer dan genoeg dikbetaalde banen voor je! Vacaturesite Adzuna maakte een lijstje van de best betaalde banen waarvoor je geen diploma nodig hebt.

10. Journalist

Het overgrote deel van de journalisten heeft een diploma maar het is echter geen vereiste. Het enige wat je nodig hebt is mazzel, een goed verhaal en een talent voor schrijven. Neem een voorbeeld aan Caitlin Moran. Op haar 16e is zij begonnen met schrijven voor een klein tijdschrift. Nadat zij meerdere prijzen heeft gewonnen voor haar schrijftalenten groeide zij door. Tegenwoordig is zij columniste voor Times Magazine.

Gemiddeld loon: €45.000 per jaar bruto.

9. Militaire bewaking

Het hogere segment van bewaking wordt vaak uitgevoerd door ex-militairen. Zij worden ingezet ingezet vanwege hun trainingen en ervaringen in het leger. Zo is er de British Military Security, opgericht door twee ex-officieren. Zij regelen de bewaking voor grote festivals zoals Glastonbury of sport-gerelateerd zoals het Britse atletische team.

Gemiddeld loon: €51.000 per jaar bruto.

8. Gevaarlijk afval verwerker

Klinkt niet erg aantrekkelijk maar het is uitermate belangrijk werk. Denk aan fabrieken en olieraffinaderijen, daar komen nare afvalstoffen vrij. Omdat deze stoffen kundig en met veel zorg moeten worden verwerkt – en de potentiële gezondheidsrisico’s- betaalt de sector goed uit.

Gemiddeld loon: €53.000 per jaar bruto.

7. HR-Manager

Niet de meest charmante baan maar wederom een belangrijke, een HR manager zorgt ervoor dat iedereen tevreden is en dat de lonen correct worden uitbetaald. Een administratieve baan met een goed salaris. Binnen de sector zijn ook doorgroeimogelijkheden.

Gemiddeld loon: €56.000 per jaar bruto.

6. Medewerker nucleaire energie

Hiervoor is specialisatie wel vereist, het is ten slotte nucleaire energie. Echter een diploma is alsnog niet vereist. Vanuit het bedrijf zelf kan je een korte opleiding volgen.

Gemiddeld loon: €64.500 per jaar bruto.

5. Werken op een offshore olieplatform

Uiterst zwaar en gevaarlijk werk. Daarbij kunnen medewerkers shifts draaien van 12 uur en kunnen ze maanden weg zijn van huis.

Gemiddeld loon: €71.500 per jaar bruto.

4. Luchtverkeersleider

Hier hoort een korte uitleg bij. Ja, als luchtverkeersleider moet een opleiding worden gevolgd, gelukkig is dat zo. De opleiding duurt drie jaar, maar er zit meer achter. Er is minimaal een middelbare school diploma nodig om de opleiding te volgen. Vanaf de eerste dag ontvangt je als student een salaris van €26.500, daarnaast worden alle schoolkosten door het LVNL betaald. Over een periode van drie jaar bouw je op naar een startsalaris van €75.000.

Gemiddeld loon: €75.000 per jaar bruto.

3. Grondstof handelaar

Een handelaar in grondstoffen moet expertise hebben in de financiële markt en aanleg voor wiskunde. Dit is al gauw voldoende om aan de slag te gaan. Een diploma is niet vereist, een vergunning wel.

Gemiddeld loon: €77.000 per jaar bruto.

2. Mijnbouw

Vergelijkbaar met de ruigheid van het werken op een olieplatform. Het zijn lange dagen met vaak werk in het buitenland waardoor je lange periodes wegblijft van huis. Met ervaring kom je een heel eind, een diploma is niet vereist.

Gemiddeld loon: €82.000 per jaar bruto.

1.  Aandelenhandelaar

Het equivalent van een grondstofhandelaar maar dan met aandelen. Om een trader of handelaar te worden is geen diploma nodig maar wel een licentie.

Gemiddeld loon: €86.500 per jaar bruto.


Welke job ga jij nastreven? Welke het ook mag zijn, go get e’m!

Related posts
Business & Luxury #MNLK

De dokters voor jouw technologie: wat doet een (internationaal) field service engineer eigenlijk?

2 Mins read
Droomde je er als kind van om later (internationaal) field service engineer te worden? Wellicht dat het eerder profvoetballer was óf astronaut….
Business & Luxury #MNLK

Dit zijn de 10 beste Nederlandse dj's van 2019 (volgens de DJ MAG top 100)

3 Mins read
2020 staat om de hoek. Ben jij je huidige carrière zat en zou je graag een avontuurlijker leven willen? Dan is het…
Business & Luxury #MNLK

Het creatief gevonden 'The Gap' is zowel kunstzinnig als confronterend

1 Mins read
Als je net zoals ik bent, dan frustreer jij jezelf ook dat niet alles direct lukt. Het duurt allemaal ontzettend lang voordat…