The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Dit zijn de 3 duurste sigaren ter wereld

1 Mins read

Rook je ook zo graag een sigaar? Heerlijk achteruit zitten in je luie stoel, een goed glas whisky in de ene hand en een sigaar in de andere hand. Hoe mooi kan het leven zijn? Nou het kan natuurlijk altijd beter, en duurder!

Dit zijn de drie duurste sigaren ter wereld.

Nr. 1 Mayan Cigars – $507.000 (collectie van 800 stuks)

Een groep archeologen van de Universiteit van Tampa deden in 2012 in Guatemala onderzoek naar de Maya cultuur. Tijdens dit onderzoek vonden ze een pot van aardewerk met daarop geschreven de tekst: ‘Sicars’.

De pot werd geopend en het bleek dat er inderdaad 800 goed bewaarde sigaren in de pot zaten. Deze sigaren waren wel 600 jaar oud te zijn. Toch bleken de sigaren in een goede conditie te zijn, zo goed zelfs dat ze prima te roken waren. Op een veiling brachten de sigaren 507.000 dollar op.

Duurste sigaren

Nr. 2: Gran Habano no. 5 “El Gigante” – $185.000

El Gigante is een sigaar die met recht zijn naam draagt. Deze sigaar heeft een ringmaat van 1920 en weegt 726 kilo. Om El Gigante te kunnen maken zijn 16.000 dekbladeren gebruikt. Dit is vanzelfsprekend geen sigaar om te roken, maar meer bedoeld voor verzamelaars en echte liefhebbers. Er bestaat maar één El Gigante, hij is daarom ook 185.000 dollar waard.

Nummer 3: King of Denmark – $4.500 per stuk

De eerste twee duurste sigaren waren nogal ontoegankelijk voor de gewone man. De nummer drie op de lijst ligt iets meer in het bereik van de enthousiasteling. De King of Denmark wordt alleen op aanvraag gemaakt, dit maakt hem uniek en exclusief.

Maximaal worden er slechts 30 sigaren van King of Denmark per dag gemaakt, en dat geheel met de hand. Je kunt een sigaar bestellen die geheel gepersonaliseerd is. Deze krijgt jouw naam op de band en wordt in bladgoud gewikkeld thuisbezorgd. Wil je ook een kroon op de sigaar van zilver, goud of diamant? Dan kost de King of Denmark je wel 4.500 dollar.

Duurste sigaren ooit

Meer dure dingen lezen?