The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Dit zijn de 5 belangrijkste keuzes die ik in 2018 heb genomen voor een bewuster leven

4 Mins read

Als je vraagt wie druk in de weer is met zelfontwikkeling, bewustwording en volwassenwording, dan steek ik graag mijn hand op. Met name in 2017 heb ik mij toegespitst om een bewuster en gezonder (zowel mentaal als fysiek) te leven. Nu het jaar bijna voorbij is kan ik zeggen dat de vijf keuzes die ik gemaakt heb, mij enorm vooruit hebben geholpen. Ik hoop dat ik jullie met deze top 5 lijst kan inspireren om ook bewuste keuzes te maken die jullie leven verbeteren. Dit zijn de 5 belangrijkste keuzes die ik heb genomen voor een bewuster leven.

5. Een goed boek lezen

Als voornemen voor 2018 heb ik besloten om wederom 12 educatieve boeken te lezen (non-fictie, gericht op mindset, persoonlijke ontwikkeling en slim zaken doen). Dit leek een onbegonnen zaak, omdat ik eigenlijk helemaal geen boeken las en een aandachtsboog had van amper 10 seconden. Toch is het mij gelukt om meer dan 12 boeken te lezen, ik heb er zelfs 18 gelezen! Ik vind het nu zelfs geweldig om een boek te lezen! Boeken zoals Feitenkennis, Shoe Dog, Ikigai, Overpeinzingen en War of Art hebben veel invloed gehad op mijn zienswijze op het ondernemerschap, financiën, zingeving en succes. Mijn tip; leg die smartphone vanavond weg en open eens een goed boek!

4. Primen prept je voor de dag

Het is voor velen teveel gevraagd om in dit hectische leven tijd te nemen om te mediteren. Daar zijn we allemaal veel te druk voor, toch? Ik trek het in ieder geval slecht om meer dan 5 minuten stil te zitten en in de diepte van je ziel te duiken. Meestal word ik dan nog onrustiger dan voordat ik ging mediteren. Ik heb gelukkig een praktische oplossing gevonden om alsnog je gedachten op de rij te zetten (lees; de rust in je hoofd te vinden). Niemand minder dan guru Tony Robbins kwam met deze ultieme tip. Maak kennis met het fenomeen primen. Je gaat soortgelijk aan mediteren op een rustige plek zitten, maar in plaats van dat jij je gedachten probeert uit te schakelen, ga je juist actief met ze aan de slag door de juiste vragen te stellen. Tony heeft altijd een kort lijstje die hij doorloopt. Hij noemt eerst drie dingen op waarvoor hij die dag dankbaar is (dit stelt je in een dankbare mindset), vervolgens vraagt hij je welke drie dingen je graag die dag af wil hebben en wat je graag anders zou willen zien in je leven. Dit zorgt ervoor dat je actief met je gedachten aan de slag gaat. Het resultaat is nagenoeg elke keer een nieuw perspectief, een nieuw idee en meer rust in je hoofd. Is dat nou niet precies wat we allemaal nodig hebben? Met 10 minuten primen per dag ga jij bewustere en beter onderbouwde keuzes maken. Try it!

Tip: test de Primed Mind App, deze geweldige app begeleidt je door het proces van primen > >

4. Rekken, strekken, rekken, strekken

Ik sport al sinds de dag dat ik een voetbal kan trappen, en heb nagenoeg alles uitgeprobeerd; van basketbal tot boksen en van honkbal tot jiu-jitsu. Ondanks al die inspanning ben ik zo stijf als een hark. Tel daarbij op dat ik nagenoeg 35-45 uur per week in een bureaustoel zit en je kunt wel raden dat ik regelmatig klachten heb in mijn onderrug, schouders, nek en hamstrings. Na het bezoeken van fysiotherapeuten en sportscholen kan ik bevestigen dat maar één ding echt werkt; elke dag rekken en strekken! Met een paar minuten per dag kom je al een heel eind. Ik heb zelfs meerdere lessen yoga gevolgd om alles flexibeler te krijgen. Hoewel yoga niet zo’n cool imago heeft, is het toch verstandig om je ego opzij te zetten. Je lijf gaat je jouw leven lang bedanken. Zie het als professioneel rekken en strekken…

3. Kiezen voor een voedzaam dieet en beweeg!

Als iemand houdt van lekker eten, dan ben ik dat wel. Het is een hobby van me. Eigenlijk zelfs één van mijn grootste passies in het leven. Toch is teveel (slecht) eten écht niet goed voor je. Door de jaren heen heb ik heel wat experimenten uitgevoerd met voeding om te zien wat het effect er van is op mijn gestel, maar de simpele conclusie blijft; als jij je gezond, sterk en fris wil voelen (zowel mentaal als fysiek), dan is het onmiskenbaar dat je een voedzaam dieet tot je moet nemen. En daarbij regelmatig moet bewegen! Je lichaam heeft brandstof en beweging nodig. Dat is gek genoeg ook de hele clue van het afvallen of op gewicht blijven. Het is echt zó simpel en zó logisch.

1. Meten is weten, zorg voor een keurige administratie

Een onderdeel van je volwassenwording (en mannelijkheid) is dat je de boel op orde hebt, met name als het gaat om het papierwerk en de financiën. Zorg dat je weet wat er in én uit gaat per maand, zoek uit of je de beste deal hebt voor je abonnementen en verzekeringen en maak op een regenachtige zondagmiddag eens tijd om die brieven in keurige mappen te stoppen. Je zult jezelf later bedanken als je iets uit moet pluizen.

Met jouw inzet op je administratie op orde te brengen, kun jij jezelf heel wat geld besparen en frustraties voorkomen. Neem bijvoorbeeld je zorgverzekering voor 2018; past die wel bij jou? Wat betaal je eigenlijk per maand voor je premie? Welke aanvullende zorg heb je eigenlijk? Het zijn vragen waarvan je beslist op de hoogte moet zijn. Zoek uit wat de beste prijzen zijn en profiteer van goede deals, zoals bij een fatsoenlijke zorgverzekeraar. Doe dit soortgelijk ook bij je energiemaatschappij, je internetprovider en je telefoonabonnement en je zult ontdekken dat je betere deals kunt treffen. Wees bewust van je administratie, dat is zonder twijfel mijn belangrijkste keus die ik heb gemaakt om 2018 als een geslaagd jaar te mogen aanschouwen!

Related posts
More #MNLK

Nog een paar tips om misschien nog wat beter te kunnen slapen

2 Mins read
Slapen… We doen het allemaal. De een wat meer dan de ander. De een heeft er meer moeite mee en ligt halve…
Mind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

David Goggins motivatievideo: het taaie doch rechtvaardige advies wat je nodig hebt

1 Mins read
Er is geen man die mij meer weet te motiveren om gas te geven dan eindbaas David Goggins. Deze keiharde veteraan der…
Business & Luxury #MNLK

Robert Kiyosaki van Rich Dad Poor Dad: 'The Truth about Money'

1 Mins read
Als het gaat om rijk/vermogend worden, dan zijn er maar weinig die het spelletje snappen. Robert Kiyosaki snapte het spelletje al in…