Cars & Tech #MNLK

Dit zijn de 5 grootste Youtubers van Nederland (wauw)

1 Mins read

De grootste Youtubers van Nederland hebben inmiddels een enorm bereik opgebouwd met hun kanalen. Hierbij kun je denken aan miljoenen abonnees, honderden miljoenen views en een impact die zich ver uitstrekt buiten de digitale wereld. Hieronder volgt een overzicht van de vijf grootste Youtubers van Nederland, op basis van het aantal abonnees op hun kanaal.

De 5 grootste Youtubers van Nederland

  1. Nikkie de Jager – NikkieTutorials (14,8 miljoen abonnees)

Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, is zonder twijfel de grootste Youtuber van Nederland. Ze begon haar kanaal in 2008 en heeft inmiddels miljoenen abonnees wereldwijd. Haar tutorials over make-up en beauty zijn legendarisch en hebben haar zelfs tot in Hollywood gebracht, waar ze samenwerkt met grote namen uit de industrie.

  1. Enzo Knol – EnzoKnol (2,58 miljoen abonnees)

Enzo Knol is een Nederlandse vlogger die sinds 2013 op Youtube actief is. Hij begon met het filmen van zijn dagelijkse leven en groeide uit tot een van de grootste vloggers van Nederland. Hij heeft zijn eigen merchandise en organiseert fan-meetings door het hele land. Hij heeft ook verschillende andere kanalen waarop hij zich richt op gaming en andere hobby’s.

Bekijk hier het account.

  1. Kwebbelkop – Kwebbelkop (12,9 miljoen abonnees)

Kwebbelkop, oftewel Jordi van den Bussche, is een van de bekendste Nederlandse gaming Youtubers. Hij begon zijn kanaal in 2008 en heeft sindsdien een trouwe fanbase opgebouwd. Zijn video’s bevatten voornamelijk gameplay-beelden en hij staat bekend om zijn opvallende humor en persoonlijkheid.

  1. StukTV – StukTV (3,38 miljoen abonnees)

StukTV is een Nederlands collectief van drie vrienden: Giel de Winter, Stefan Jurriens en Thomas van der Vlugt. Ze begonnen hun kanaal in 2012 en maken sindsdien de meest uiteenlopende video’s. Ze zijn vooral bekend om hun serie ‘Het Jachtseizoen’, waarin ze bekende Nederlanders achterna zitten en proberen te pakken te krijgen.

  1. Dylan Haegens – Dylanhaegens (2,43 miljoen abonnees)

Dylan Haegens is een Nederlandse youtuber die voornamelijk bekend is geworden met zijn grappige video’s. Hij begon zijn kanaal in 2010 en heeft sindsdien verschillende prijzen gewonnen. Hij richt zich op een breed publiek en heeft naast zijn Youtube-kanaal ook een eigen film uitgebracht.

Dit waren de vijf grootste Youtubers van Nederland op basis van hun aantal abonnees. Uiteraard zijn er nog vele andere Youtubers actief in Nederland die ook een enorm bereik hebben opgebouwd. Youtube blijft groeien als platform en het is dan ook zeker de moeite waard om deze makers in de gaten te blijven houden.

Feedback: info@mnlk.nl