The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

Dit zijn de belangrijkste pluspunten van het hebben van een VPN

2 Mins read

Je hoort de term steeds vaker en vaker; VPN. En je ziet overal en nergens promoties die het heilig verklaren, maar wat is vpn precies en waar wordt het voor gebruikt? En waarom zou jij het ook moeten hebben?

De afkorting VPN staat voor virtual private network en dat is dus ook direct de omschrijving. Omdat mensen meer privacy zoeken gebruiken zij dus een privé verbinding. Toch zijn er nog een aantal andere redenen waarom mensen gebruik maken van deze dienst. In dit informatieve artikel gaan we kijken wat deze beweegredenen zijn.

Wereldwijd streamingservices gebruiken (en elk aanbod bekijken!)

Nog een reden is zodat je gebruik kan maken van bepaalde sites en streamingservices die normaliter niet toegankelijk zijn vanuit Nederland. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van het aanbod dat Netflix, Disney+, HBO Go en vele meer in andere landen, zoals de Verenigde Staten, aanbiedt. Je omzeilt dus de landelijke blokkades (geo-blocking) en kan op die manier gebruik maken van het aanbod wat normaliter niet beschikbaar is. Je moet uiteraard wel het desbetreffende abonnement in Nederland hebben om de catalogus van die streamingdienst uit andere landen te kunnen gebruiken.

IP adres verbergen

Zoals we dus al aangaven is privacy een grote reden om een VPN te gebruiken. Wanneer je gebruik maakt van deze dienst, is het IP adres verborgen. Op die manier kan de internetprovider niet meer zien welke sites bezocht worden, kunnen advertentiebedrijven niet meer precies bijhouden naar welke sites je gaat, maar ook hackers kunnen niet meer goed meekijken met de activiteiten die je op het internet uitvoert. Niemand is dus meer in staat om de gegevens in te zien die je via het internet zal ontvangen en zal versturen. Op die manier draagt het dus bij aan een groot stuk privacy.

Veilig gebruik maken van openbare WIFI

Een andere reden, die ook te maken heeft met een stukje privacy, is dat je met een VPN veilig gebruik kan maken van een openbare WIFI verbinding. Openbare WIFI verbindingen zijn makkelijker te hacken en op die manier zouden eventuele hackers dus in kunnen zien wat jij op het internet doet. Wanneer je gebruik maakt van een privé verbinding is dit niet aan de orde en kunnen de hackers dus niet bij jouw gegevens. Op die manier kun je veilig gebruik maken van een openbare wifi verbinding zoals in de trein of de plaatselijke bibliotheek.

Censuur omzeilen

In sommige landen blokkeert de overheid bepaalde sites zodat inwoners hier niet op mogen kijken. Dit kan verschillende redenen hebben die vaak te maken hebben met economie of politiek. Wanneer je gebruik maakt van een privé verbinding kan de overheid niet zien wat je uitvoert en kun je deze eventuele blokkades dus omzeilen. Op die manier kun je alsnog op de sites komen die normaliter geblokkeerd worden door de overheid van het land.

Ook een mooie plus; andersom werkt het ook!

Zoals je de Amerikaanse Netflix in Nederland kunt kijken met behulp van een VPN. Is dat andersom dus ook nodig. Wanneer je voor een tijdje in het buitenland verblijft en je toch graag Nederlandse programma’s zou willen kijken, dan kun je ook de Nederlandse blokkades omzeilen. Je kunt dan bijvoorbeeld vanuit Amerika NPO start kijken. Dit is een online dienst vanuit Nederland die alleen werkt in Nederland. Behalve natuurlijk wanneer je gebruik maakt van een VPN. Je kunt dan de blokkade omzeilen, net als Nederlanders kunnen voor de Amerikaanse Netflix, en alsnog NPO Start of andere Nederlandse diensten gebruiken alsof je gewoon in Nederland verblijft. De VPN zorgt ervoor dat de verbinding privé is en je dus ongestoord kunt kijken naar de Nederlandse televisie.

Zo’n VPN is blijkbaar een briljante tool om jouw leven veiliger en gemakkelijker te maken. Neem daarom nu NordVPN en profiteer van alle voordelen!

Related posts
More #MNLK

Nog een paar tips om misschien nog wat beter te kunnen slapen

2 Mins read
Slapen… We doen het allemaal. De een wat meer dan de ander. De een heeft er meer moeite mee en ligt halve…
More #MNLK

3x voordelen van een VPN op reis

2 Mins read
Als je op reis bent, gebruik je regelmatig internet. Bijvoorbeeld om een leuk restaurantje uit te zoeken, je volgende sightseeing dagje uit…
Cars & Tech #MNLK

5 redenen waarom een gratis VPN geen goed idee is

3 Mins read
Ben je van plan een gratis VPN te gebruiken? Dan kun je daar het best nog een keer goed over nadenken. Gratis…