The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLKDrinks & Food #MNLK

Dit zijn de drie duurste restaurants ter wereld

1 Mins read

Wanneer het op lekker eten aankomt worden we de laatste jaren zeker in de watten gelegd. Het beroep van restaurateur is niet meer wat het geweest was. De laatste jaren pakken televisiezenders steeds vaker uit met kookprogramma’s. Er zijn zelfs zenders die niets anders dan kookprogramma’s uitzenden. Restaurants spelen hier maar al te graag op in en doen er tegenwoordig veel voor om in de spotlights te staan. In dit artikel zijn de drie duurste restaurants ter wereld weergegeven.

3x duurste restaurants ter wereld

Masa – New York.

Op de derde plaats vinden we Masa terug, het geesteskind van chef Masa Takayama. Een etentje kost hier 530 euro, dranken niet inbegrepen. Voor dit bescheiden bedrag kan je twee uur lang genieten van een overheerlijk menu gemaakt met wel zeer exclusieve ingrediënten. Van Kobe beef tot witte truffels. Chef Masa Takayama pakt graag uit met een fusionkeuken waarbij het ingrediënt centraal staat.

Per se – New York.

Voor de tweede plaats blijven we lekker in New York. Chef Thomas Keller presenteert in deze drie sterrenzaak een overheerlijk menu gebaseerd op de Franse keuken. Geniet van negen gastronomische gangen voor 610 euro.

SubliMotion – Ibiza.

En de winnaar is het Spaanse restaurant Sublimotion. Het prijskaartje bedraagt maar liefst 1500 euro per persoon maar hiervoor krijg je wel een ervaring om U tegen te zeggen. Niet alleen kan je hier genieten van een proefmenu van twintig gangen, je krijgt er ook nog een experience bij die je nooit zal vergeten.

Chef Paco Roncero trekt hier de kaart van immersive dining. Dit wil zeggen dat je bij elk bord een show krijgt waarbij het licht en geluid overeenstemt met wat je op dat ogenblik op je bord hebt. Maar liefst vijfentwintig medewerkers staan klaar om jouw de avond van je leven te bezorgen.

Leestip -> Restaurants met Michelinsterren
Leestip -> Duurste hamburger