The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Dit zijn de duurste kastelen ter wereld

1 Mins read

Waar wonen de ‘rich and famous’ en wie is er nog een echte kasteelheer anno nu? Droom je er ook weleens van eigenaar te zijn van een kasteel compleet met slotgracht, ophaalbrug en kantelen? Wij hebben de duurste kastelen ter wereld voor je op een rijtje gezet. Helaas onbereikbaar, maar zo toch iets dichterbij.

Niet alleen voor mensen van blauw bloed

Het grootste woonhuis in de Verenigde Staten is het Biltmore Estate van de legendarische familie Vanderbilt. Dit kasteel, geïnspireerd op de Franse renaissance, telt 250 kamers. George Vanderbilt liet dit kasteel bouwen in 1895. Het is ook te bezoeken en je kan er zelfs overnachten. Vergaap je aan de luxe, maak een wandeling door de uitgestrekte tuinen en bezoek de wijnmakerij waar je wijn kan proeven. De duurste villa van Europa stond een paar jaar geleden te koop voor 350 miljoen euro.

Het landgoed Biltmont in Asheville, North Carolina

Hoewel dit officieel geen kasteel is, past Villa Leopolda voor ons qua uitstraling zeker in dit rijtje. Koning Leopold II kocht dit optrekje in het begin van de 20e eeuw. Naast de veertien slaapkamers heb je ook de beschikking over een zwembad, stallen, een balzaal en een immense tuin op dit complex van 14 hectare. Een hedendaags kasteel is Kasteel Lodewijk XIV.

Deze replica van het Kasteel van Versailles is in 2011 gebouwd. Aan de buitenkant zie je een prachtig kasteel uit de 17e eeuw, maar aan de binnenkant vind je de modernste snufjes. De Saoedische prins Mohammad bin Salman al-Saoed zou het in 2015 gekocht hebben voor ongeveer 275 miljoen euro.

Bij kastelen horen ook spannende verhalen en dat geldt zeker voor Kasteel Bran in Roemenië. Graaf Dracula uit het boek van Bram Stoker zou hier zijn residentie hebben gehad. Als je het kasteel met zijn spitse torens ziet liggen hoog op de berg kan je je daar vanalles bij voorstellen. Waarschijnlijk zal het nooit op de markt komen, maar als dat wel het geval is, moet je rekenen op een prijskaartje van meer dan 90 miljoen dollar.

Leestip -> De duurste Louis Vuitton tas
Leestip -> De duurste OMEGA horloge