The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

Dit zijn de duurste Rolex horloges ter wereld

1 Mins read

We trappen af met de Rolex Daytona Albino. Dit horloge is vernoemd naar het racecircuit Daytona in Florida. Hiermee toonde Rolex de liefde voor racing. Deze specifieke Daytona ‘Albino’ was in handen van zanger Eric Clapton. Dit horloge werd gemaakt in 1971 en heeft een RVS behuizing en -bandje. Er zijn maar vier van deze horloges gemaakt. In 2015 werd de Daytona ‘Albino’ verkocht voor 1,2 miljoen euro. Meer te weten komen over de duurste Rolex horloges? Lees dan het hele artikel.

Maak kennis met de duurste Rolex horloges ter wereld

The Split-Second Chronograph – 2 miljoen

Dit horloge is het grootste Rolex-horloge ooit gemaakt. Het heeft een diameter van 44mm. The Split-Second Chronograph is zo bijzonder, omdat het de enige horloge is van Rolex met twee seconde wijzers. Er zijn slechts 12 van deze horloges en 8 hiervan zijn eigendom van mensen in en rondom het Ferrari race-team.

Lemon Dial Paul Newman Daytona – 3,2 miljoen

Het horloge heeft de bijnaam “the Legend”. Het heeft een “lemon” wijzerplaat die afsteekt tegen de zwarte mini-wijzerplaten. Er zijn er maar drie van!

Bao Dai – 4,2 miljoen

Dit horloge uit 1952 was toentertijd het meest gecompliceerde horloge van Rolex. Het heeft een maanfase indicator en een drievoudige kalender. De tweede reden waarom het voor meer dan 4 miljoen verkocht is, is dat het het horloge was van, Bao Dai, de laatste monarch van Vietnam.

Paul Newmans Rolex Cosmograph Daytona – 14,8 miljoen

Op nummer 1 een horloge van maar liefst 14,8 miljoen! De duurste Rolex én duurste horloge ooit. Paul Newman deed aan motorracen en zijn vrouw was bezorgd om zijn veiligheid. Zij gaf hem dit horloge met op de achterkant de tekst “drive carefully me”. Het bedrag van bijna 15 miljoen euro is gedoneerd aan de Newmans Own Foundation en de Nell Newman Foundation.

Leestip -> Meer dure horloges
Leestip -> Onderhouden van je horloge

Related posts
Business & Luxury #MNLK

Wat is eigenlijk het grootste horlogemerk te wereld?

1 Mins read
Wanneer mag een horlogemerk zich de grootste noemen? Natuurlijk kunnen we kijken naar de reputatie van een horlogemerk: hoe lang bestaan ze…
Business & Luxury #MNLK

De Rolex Submariner is een horloge dat geboren is in 1953

1 Mins read
Het jaar daarop maakte het grote publiek kennis met dit icoon. Met de komst van dit model veranderde de horlogewereld voorgoed. Rolex…
More #MNLK

Trendy sieraden voor mannen

1 Mins read
Sieraden dragen als man is een lastig iets. Sieraden worden meer geassocieerd met vrouwen. Maar dat betekent niet dat je als man…