The Online Lifestyle Magazine For Him

Cars & Tech #MNLK

Dit zijn de duurste schoenen ter wereld

1 Mins read

Als je op zoek gaat naar nieuwe schoenen, kun je dit zo duur maken als je zelf wilt. De meeste mannen gaan op koopjesjacht. Maar wie echt geld te veel heeft, kiest voor dure ‘pantoffels’. Wat zijn eigenlijk de duurste schoenen die ooit gemaakt zijn. Je leest het in deze top 5 van duurste schoenen.

De top 5 duurste schoenen ter wereld

  • 1. Moon Star Shoes

In het najaar van 2019 bracht de Italiaanse schoenenontwerper Antonio Vietri een set schoenen uit die liefst 18 miljoen euro moeten kosten. Op een jacht in Dubai werden deze damesschoenen, die voorzien zijn van gouden hakken, voor het eerst aan de pers gepresenteerd tijdens de MIDE Fashion Week. De naaldhakken zijn naast goud voorzien van 30 karaats diamanten. Om het nog bonter te maken zit er in de schoenen ook een stukje van een Argentijnse meteoriet uit 1576. De gouden hak van de schoenen heeft de miniatuurvorm van de Burj Khalifa, een beroemde toren in Dubai.

  • 2. Gouden pumps van Jade Dubai

In 2018 vond de presentatie plaats van een set gouden pumps, ingelegd met 236 diamanten, in Dubai. Deze pumps gelden met een waarde van 15 miljoen euro als een van de duurste schoenen ter wereld. De schoenen zijn gemaakt door het merk Jade Dubai, dat er negen maanden over deed om ze te maken.

  • 3. Debbie Wingham-stiletto’s

Heb je wat geld over, dan kun je ook overwegen om voor jouw partner naaldhakken van 12,7 miljoen te kopen. De door de Britse ontwerpen Debbie Wingham gemaakte lren Wingham-stiletto’s zijn handgemaakt. Z zijn voorzien van een coating van 24-karaats goud. De schoen is versierd met zeldzame roze en blauw diamanten en afgewerkt met duizend kleinere diamantjes.

  • 4. Dure Nikes uit 1972

In de jaren 1972 bracht ontwerper Bill Bowerman de Nikes Moon Shoe op de markt. Hij liet zich inspireren door een wafelijzer. Omdat van deze schoen maar twaalf exemplaren zijn gemaakt, mag je ruim 390.000 euro voor een setje neerleggen.

  • 5. De Converse Fastbreaks van Michael Jordan

In 1984 droeg basketballer Michael Jordan op de Olympische Spelen een paar Converse Fastbreaks. Dit schoenenpaar staat te koop voor het schappelijke bedrag van 171.000 euro. Schoeisel voor de echte fans dus!