More #MNLK

Dit zijn de duurste videoclips aller tijden

3 Mins read

Niet zo lang geleden schreven we al over de duurste Netflix serie ooit gemaakt, en daaruit bleek dat één aflevering van die serie meer dan 10 miljoen euro kosten. Een ongelooflijk bedrag natuurlijk, maar in de muziekindustrie maken ze het soms nog net iets bonter. Voor een videoclip trekken popsterren namelijk met enige regelmaat gerust een aantal miljoenen uit. Als je bedenkt dat zo’n clip meestal niet langer duurt dan 5 minuten is dat per minuut dus nog veel meer geld dan dat men uittrekt voor de productie van een serie. We hebben de tien duurste videoclips ooit gemaakt voor jullie op een rijtje gezet, lees snel verder en laat je verbazen door de absurde bedragen.

Dit zijn de duurste videoclips welke ooit geproduceerd zijn

10. Mariah Carey en Jay-Z, Heartbreaker (1999)

Mariah Carey en Jay-Z brachten in 1999 samen dit nummer uit en dit kon natuurlijk niet zonder gelikte videoclip. In deze clip zie je hoe Carey het meisje met wie haar vriend vreemdgaat goed aanpakt. Voor deze video werd maar liefst 2,1 miljoen euro uitgetrokken. En of het nou aan deze song heeft gelegen of niet, beide sterren hebben inmiddels een enorm vermogen opgebouwd. Ze zullen het geld dus niet missen.

YouTube video

9. MC Hammer, 2 legit 2 quit (1991)

Voor velen is dit wellicht geen bekend nummer en sommigen kennen MC Hammer misschien niet eens. De rapper heeft echter nog altijd de best verkochte rap single op zijn naam staan met U can’t touch us. Voor dit nummer werd zowat een korte speelfilm gemaakt als videoclip en de kosten liepen dan ook op tot 2,1 miljoen euro.

YouTube video

8. Puff Daddy, Victory (1997)

Hoe de rapper tegenwoordig genoemd wil worden is niet meer bij te houden maar bij het uitkomen van deze single, in 1997, ging hij door het leven als Puff Daddy. Op de single zijn ook The Notorious B.I.G. en Busta Rhymes te horen. In de video komen er ook nog een aantal sterren voorbij, wat wellicht deels de som van 2,3 miljoen die de clip kostte verklaard.

YouTube video

7. Guns ‘N Roses, Estranged (1994)

De enige band in deze lijst is Guns ‘N Roses, met een clip voor het nummer Estranged. Voor de video werd behoorlijk wat uit de kast gehaald waaronder zelfs een olietanker. Dat de kosten daarbij opliepen tot 3,4 miljoen euro namen de rockers maar voor lief.

YouTube video

6. Michael Jackson, Black or White (1991)

Michael Jackson was niet alleen de King of Pop, we kunnen hem ook gerust de koning van de dure videoclips noemen. Hij maakte namelijk regelmatig nogal dure videoclips en komt nog een keer voorbij in deze lijst. Deze clip duurt maar liefst elf minuten en kostte daarmee per minuut de lieve som van driehonderdduizend dollar. Je wordt niet zomaar de grootste op aarde natuurlijk. In totaal werd er 3,4 miljoen voor uitgetrokken.

YouTube video

5. Madonna, Bedtime Story (1995)

The queen of Pop kan natuurlijk ook niet ontbreken in deze lijst. De volgende twee nummers zijn ook van Madonna, dus ook voor haar zijn dure videoclips geen onbekend terrein. Deze clip is te zien Museum of Modern Arts in New York. Het mag dus met recht een kunstwerk genoemd worden, waarvoor 4,2 miljoen euro uitgegeven werd.

YouTube video

4. Madonna, Express Yourself (1989)

Deze video was op het moment van uitkomen de allerduurste ooit. Hij werd geregisseerd door top regisseur David Fincher en kostte net als de clip voor Bedtime Story 4,2 miljoen.

YouTube video

3. Madonna, Die Another Day (2002)

Madonna vond blijkbaar dat het allemaal nog wel wat duurder kon, aangezien deze clip 5,2 miljoen euro heeft gekost. Het was echter wel de titelsong voor een James Bond film, dus waarschijnlijk heeft ze de kosten er wel weer uitgehaald.

YouTube video

2. Britney Spears, Work B**ch (2013)

De meest recente videoclip uit deze lijst is van Britney Spears. De verhalen gaan dat de zangeres zelf niet bij haar geld kan, dus dan kan je het misschien maar beter gewoon uitgeven aan een videoclip ook. In totaal werd er 5,6 miljoen uitgegeven.

YouTube video

1. Michael & Janet Jackson, Scream (1995)

We zeiden al dat the King of Pop nog een keer voorbij zou komen en uiteraard staat hij gewoon op nummer een. Samen met zijn zus Janet nam hij het nummer Scream op, en voor de bijbehorende clip gaf het duo ruim 6 miljoen euro uit. Het bleek niet voor niets want er werden verschillende awards mee gewonnen, waaronder een Grammy voor beste korte videoclip.

YouTube video

Check ook: Bekende nummers van Armin van Buuren & De duurste Netflix serie welke ooit gemaakt is

Related posts
More #MNLK

Dit zijn de 5 rijkste artiesten ter wereld

1 Mins read
De muziekindustrie is enorm verzadigd. Het is moeilijk voor te stellen hoeveel bands en zangers er in de wereld zijn. Het is…