The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Dit zijn de leukste kinderboeken

4 Mins read

De zoektocht naar een leuk kinderboekje is tegenwoordig eigenlijk helemaal zo moeilijk niet meer. Online en in de winkel vind je ongelofelijk veel mogelijkheden, waardoor je je kindje of het kindje van iemand anders zeker een plezier kunt doen. 

Juist door dat grote aanbod aan kinderboeken kan het gebeuren dat je door de bomen het bos niet meer ziet. In dat geval kan een overzicht met enkele van de leukste kinderboekjes je zeker helpen.

Welke kinderboeken moeten nu écht op je lijstje staan als je op zoek bent naar een origineel cadeautje voor een kindje? Hieronder vind je alvast wat inspiratie!

Dit zijn enkele van de leukste kinderboeken

“Raad eens hoeveel ik van je hou”

Ten eerste is er “Raad eens hoeveel ik van je hou“, een prachtig boekje om de liefde die je voelt voor je kindje te getuigen. De band tussen kind en ouders is uniek en dat wil je als ouder natuurlijk bewijzen én voelen door middel van een origineel geschenkje, zoals dit boek. 

Het boek gaat over Hazeltje en Grote Haas, die ongelofelijk veel van elkaar houden maar die enorme hoeveelheid liefde die ze voor elkaar voelen ook willen aangeven. Door dit boekje voor te lezen aan je kindje zijn zulle allebei zeker van heel wat leesplezier. Waarom? Hazeltje doet zijn uiterste best om met handen en voeten te tonen en uit te leggen wat hij precies voor Grote Haas voelt.

Dit boek is daarbij perfect voor jonge kindjes omdat de gezichtsuitdrukkingen van Grote Haas en Hazeltje zo opvallend zijn, alsook hun houding. Het boek straalt liefde en warmte uit en dat maakt het voor kindjes zoveel gemakkelijker om zich in de personages te herkennen. Misschien wil je kindje wel meedoen met Grote Haas en Hazeltje, om jou nog méér te laten zien dat hij of zij je graag ziet!

Naast het feit dat dit boek leuk is om door te bladeren en uit voor te lezen, zijn de afbeeldingen erin prachtig getekend en afgewerkt. Kortom, “Raad eens hoe graag ik je zie” is het ideale boek om je kindje op een speelse manier iets bij te leren over liefde en vriendschap.

“We hebben er een geitje bij”

“We hebben er een geitje bij!” is het perfecte voorleesboek voor kindjes die zich in de kinderboerderij-fase bevinden en voor ouders die maar al te graag voorlezen voor hun kindje. Het vrolijke prentenboek is geschikt voor jonge kindjes tussen 3 en 4 jaar en speelt perfect in op de interesse en nieuwsgierigheid die kindjes voelen voor diertjes en de boerderij.

Het boek helpt kinderen niet alleen bijleren over (boerderij)dieren op basis van hoe ze eruit zien en welk geluid ze maken. Er zijn ook andere basisthema’s in verwerkt, waaronder de seizoenen en geboorte.

Het ideale voorleesboek met prachtig afbeeldingen

Daarbij is “We hebben er een geitje bij” het perfect voorlees- én kijkboek, aangezien de afbeeldingen relatief groot zijn. Het gaat om een kortverhaal met stukjes tekst die rijmen, waardoor de zinnetjes lekker vlot lezen. Ook als je ze voorleest voor je kindje. De combinatie van een eenvoudig maar herkenbaar verhaal en zachte, mooie afbeeldingen maakt dit boek een van de populairste voor jonge kindjes.

De illustrator van het boek, Iris Deppe, heeft met “We hebben er een geitje bij” een prachtig debuut gemaakt als tekenaar en weet met haar realistische maar aangename afbeeldingen de perfecte bijdrage te doen aan een reeds prachtig verhaal. Naast de vele boerderijdieren die in het boek aan bod komen, spelen ook heel wat andere dieren mee: een ooievaar, een slak, verschillende vogels, een muis en meer.

Het verhaal

“We hebben er een geitje bij” gaat over Mik, een schattig jongetje dat voor de eerste keer de kinderboerderij bezoekt. Daar aangekomen, hoort hij van een koe dat er een nieuw geitje is geboren. Daarna vertellen ook de andere boerderijdieren, zoals het paard en het varken, hoe gelukkig ze zijn met de nieuwe aanwinst voor de boerderij. Ten slotte brengt de boer Mik naar de stal, waar hij het kleine, jonge geitje ziet slapen bij de mama.

“Aron en Aardappel”

Ten slotte hoort ook “Aron en Aardappel” thuis op de lijst met leukste kinderboeken en dat is niet zomaar. Dit boek gaat in feit over huisdieren en dat is een thema dat de meeste jonge kinderen op zich al aanspreekt. Het boek heeft echter een andere insteek dan de meeste boeken over huisdieren, aangezien het hier gaat om het feit dat de ouders geen hond of kat willen kopen!

Aron wil niets liever dan een eigen huisdier, maar zijn ouders blijven maar redenen zoeken om er geen te kopen: zijn ouders zijn allergisch, ze hebben geen tijd, enzovoort. Dan, op een dag, heeft papa een geniaal idee: hij geeft een huisdier aan Aron, die eerst dolblij is, tot hij ziet dat het niet méér is dan een aardappel. Teleurgesteld gooit het jongetje de patat weg, maar dan – of hij het zich nu inbeeldt of niet – ziet hij die arme aardappel een beetje verdrietig kijken. Misschien voelt hij zich wel eenzaam?

Aron beslist om Aardappel dan toch te nemen als huisdier en zet hem in de speelgoedtrein. Het duurt niet lang voor de twee onafscheidelijk zijn, tot de aardappel beschimmelt en mama hem weggooit. Aron heeft zich nog nooit zo verdrietig gevoelt. 

Maar…

Dan ziet hij dat er iets groens uit de grond steekt. Een klein scheutje, dat almaar groter wordt en na verloop van tijd verandert in een grote aardappel. Alsof dat nog niet genoeg is, steken na enkele weken wel tientallen aardappelen uit de grond. En dat betekent meer dan genoeg huisdieren voor iedereen en voor een lange tijd!

“Aron en Aardappel”: een prachtig, origineel kinderboek

“Aron en Aardappel’ is kortweg een must-have voor kindjes en ouders die graag originele verhalen lezen. Het boek speelt in op de creativiteit en verbeeldingskracht van kinderen. Daarbij bevat het boek ook thema’s als vriendschap en kan het daardoor zowel jonge lezertjes als volwassenen iets bijleren!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: