The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Dit zijn de meest bijzondere plekken op aarde

1 Mins read

Smaken verschillen, waar de één zich vergaapt aan een imposant gebouw geniet de ander van weidse vergezichten. Wij hebben de meest bijzondere plekken op aarde op een rijtje gezet. Of je nu een cultuurliefhebber of een natuurliefhebber bent, iedereen zal het er over eens zijn dat dit wel hele bijzondere plekken zijn.

Natuurschoon & Enkele wereldwonderen

In dit lijstje vergeten we natuurlijk niet een aantal van de 7 natuur wereldwonderen te noemen, zoals de Komodo eilanden in Indonesië. Deze eilanden zijn bekend geworden, omdat de magische Komodo varanen hier leven. Daarnaast vind je hier adembenemende roze en witte stranden en een prachtige wereld onder water.

Een ander natuur wereldwonder is Halong Bay in Vietnam. Vaar met een boot door deze baai en ontdek de honderden kalkstenen eilandjes. In China vind je in Panjin een heus rood strand dat je adem doet stokken. Het is een plantje dat voor deze kleur zorgt. Iets dichter bij huis in Galloway Forest Park in Schotland tel je duizenden sterren op één van de donkerste plekken op aarde.

Door de mens gemaakt

Het sprookje van 1001 nacht is niet ver weg als je de Taj Mahal in India bezoekt, één van de moderne wereldwonderen. Nog zo’n sprookjesachtig bouwwerk is het Neuschwanstein Kasteel in Duitsland. Petra, de uit steen gehouwen stad in Jordanië mag ook niet ontbreken op dit lijstje met door de mens gemaakte wonderen.

Is Griekenland je favoriete vakantieland, bezoek dan ook Oia op Santorini. Alle witte huisjes in dit dorp zijn precies waar je van droomt als je aan Griekenland denkt.

Stonehenge in Engeland stelt de mens nog steeds voor een raadsel en dat maakt deze plek bijzonder.

De piramides van Meroë in Sudan doen zeker niet onder voor die in Egypte. De Chinese muur, die stiekem toch niet vanaf de ruimte zichtbaar is, blijft desondanks wel een indrukwekkend bouwwerk en één van de meest bijzondere plekken op aarde.

Check ook: Bijzondere plekken in Parijs & Highlights Monaco