The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Dit zijn de meest dure uitvoeringen van bekende automerken

2 Mins read
Cars & Tech #MNLK

Dit zijn de meest dure uitvoeringen van bekende automerken

2 Mins read

De absolute topper op dit moment is de Bugatti La Voiture Noira. Er is maar een exemplaar beschikbaar en die is in handen van topvoetballer Christiano Ronaldo. Ze vroegen maar liefst 17 miljoen euro voor deze vierwieler met zes uitlaten. Als je naar de specificaties kijkt heeft die eigenlijk niet echt wat nieuws te bieden. De prijs komt vooral tot stand door het ontwerp. Zijn exclusiviteit zal hem daarom alleen maar in waarde laten stijgen.

En nog een video van deze bijzondere auto:

2. Rolls-Royce Sweptail

Speciaal op aanvraag van een rijke ondernemer heeft deze auto met een waarde van 11,5 miljoen euro de tweede plek veroverd. Je zal het niet geloven maar met een klik op de knop verschijnen er een fles champagne en twee glazen tevoorschijn uit de middenconsole. Past ontzettend goed bij het glazen dak van de wagen. Zijn voorkant lijkt op de boeg van een dure jacht en hij heeft de grootste grill onder de Rolls-Royces.

3. Bugatti Centodieci

Ook deze auto heeft Christiano Ronaldo in zijn bezit. Er zijn van deze iets meer exemplaren namelijk tien. Meer dan dat worden er ook niet meer geproduceerd. De Centodieci uitvoering was een speciaal project om hun 110de verjaardag te vieren. Met zijn topsnelheid van 380 km/u is hij sneller dan de snelste formule 1 wagen. In 2,4 seconde zit hij op een snelheid van 100 km/u.

4. Mercedes Benz Maybach Exelero

Net als de Bugatti La Voiture Noira rijd er maar een Mercedes Benz Maybach Excelero. Met zijn maximumsnelheid van 350 km/u en 700pk kost dit unieke exemplaar ongeveer 7,3 miljoen euro. In 4,4 seconde zit hij op 100 km/u. De auto is in 2011 verkocht aan de rapper Birdman maar is tegenwoordig in bezit van Mechatronik. Jay-z had de auto gebruikt in een van zijn videoclip ”Lost One”. Het uiteindelijk design was ontworpen door vier studenten van Pforzheim University of Applied Sciences.

5. Bugatti Divo

De goedkoopste onder de duurste wagens. Van dit model werden 40 exemplaren geproduceerd. Met zijn topsnelheid van 380 km/u kan die z’n broertje de Centodieci bijhouden en rijd die ook in 2,4 seconde 100 km/u. Hij is ten opzichte van zijn voorganger Chiron een stuk lichter en aerodynamischer. De unieke uitstraling heeft die te danken aan zijn unieke koplampen, een herziene onderrand, een nieuwe motorkap, grotere vleugel, andere achterlichten en side skirts. Voor een luttele 5 miljoen euro kun jij rijden in deze topper.

Check ook: Is de Jaguar XJR-15 van bijna een miljoen de duurste van het merk?Maak kennis met de duurste Tesla Model X