The Online Lifestyle Magazine For Him

More #MNLK

Dit zijn de meest verkochte albums aller tijden

1 Mins read

Nu zo’n beetje alle muziek online te beluisteren is, lijkt het begrip platenverkoop iets uit het verleden. Hoewel het vinyl een glorieuze comeback heeft gemaakt en de CD nog steeds wordt geproduceerd. Maar welke artiesten hebben tot nu toe nou de meeste platen verkocht?

De vijf meest verkochte albums zijn:

Meat Loaf – Bat out of hell (1977, 43 miljoen exemplaren)

In deze lijst vind je geen moderne muziek. Johan Cruyff zou zeggen: da’s logisch. Want nieuwe muziek is vooral afhankelijk van streamingdiensten. Meat Loaf, het alias van Marvin Lee Aday, brak eind jaren ’70 door met dit album, waarop we de klassieker Paradise by the Dashboard Light terugvinden.

Whitney Houston – The bodyguard: original soundtrack (1992, 44 miljoen exemplaren)

Het gouden keeltje van Whitney Houston, nichtje van zangeres Dionne Warwick, zorgde voor de ene na de andere (Sky Radio-)hit met haar soundtrack voor blockbuster The Bodyguard: I’m every woman, Run to you, en I will always love you.

AC/DC – Back in black (1980, 49 miljoen exemplaren)

AC/DC! Tijdloze rock. Zanger Bon Scott overleed vlak na het succes van Highway to Hell, maar de sympathieke Brian Johnson vulde zijn plek goed in. Het album grossiert, en dat kun je wel aan gitarist Angus Young overlaten, in heerlijke riffs. AC/DC staat ook bekend om haar fantastische rechttoe-rechtaan drumpartijen.

Pink Floyd – The dark side of the moon (1973, 50 miljoen exemplaren)

De progressieve rock van Pink Floyd beleefde muzikaal en commercieel een hoogtepunt met deze plaat, met nummers als Money en Us & them. De hoes met de driehoek en de regenboog is een iconische afbeelding geworden.

Michael Jackson – Thriller (1982)

Thriller: een videoclip van ruim twintig minuten. Flik het maar eens, in deze tijden. En dan wordt ook nog elke andere single van deze plaat een wereldhit. Ongeëvenaarde prestatie van de man die later zo in opspraak raakte. De cijfers blijven echter staan: 110 miljoen verkochte exemplaren.

Leestip -> Dit zijn de 5 rijkste artiesten ter wereldDe meest gestreamde artiest op Spotify is…

Related posts
Soul #MNLK

Zeven rockalbums die het luisteren (weer) waard zijn!

2 Mins read
Wanneer je de tijd hebt om weer lekker ouderwets in een stoel te gaan zitten en een album van A tot Z…