The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Dit zijn de rijkste boksers ter wereld

1 Mins read

5 rijkste boksers ter wereld

Floyd Mayweather

Op de lijst met de rijkste sporters ter wereld staat de eerste bokser op de negende plaats. Floyd Mayweather heeft sinds zijn professionele debuut ongeveer 785 miljoen dollar verdiend. Niet inbegrepen is zijn “geldgevecht ” tegen UFC-ster Connor McGregor in augustus van vorig jaar, wat hem zeker een nog hogere plaats in het klassement zou hebben opgeleverd.

Mike Tyson

De jongste wereldkampioen zwaargewicht aller tijden, verdiende ongeveer 700 miljoen dollar in zijn carrière. Dit maakt van de bokslegende de tweede bokser in de lijst op de 14plaats. Nadat Tyson in 2013 failliet ging, verdiende de nu 51-jarige opnieuw vele miljoenen, onder meer als acteur en met de hulp van talrijke reclamepartners .

Oscar De La Hoya en Manny Pacquiao

De oprichter van “Golden Boy Promotions “, staat op de 19de plaats op de lijst. In zijn strijd tegen Floyd Mayweather alleen al in 2007 behaalde de “Golden Boy” het toenmalige recordbedrag van 52 miljoen dollar. In totaal heeft het weltergewicht 520 miljoen dollar verzameld in zijn carrière tot aan de datum van het klassement.

Een plaats achter hem wordt ingenomen door Manny Pacquiao , een van de grootste sportidolen van de Filipijnen. De ex-kampioen in acht gewichtscategorieën concurreerde ook met Mayweather en verzekerde zich met dit duel alleen al van zo’n 125 miljoen dollar. De “Pac-Man ” verdiende in zijn bokscarrière in totaal ruim 510 miljoen dollar.

Evander Holyfield

Hij kreeg de hoogste vergoeding in de boksgeschiedenis voor een wedstrijd die werd geschorst. In het tweede gevecht tegen Mike Tyson dat hij won door stopzetting van het gevecht vanwege een beet in zijn oor van Tyson. Holyfield verzamelde er maar liefst 34 miljoen dollar. Zijn totale vermogen wordt geschat op 475 miljoen dollar.

Leestip -> Wat verdient Ronaldo / Messi

Related posts
Mind & Soul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Dit was het keiharde trainingsregime van Mike Tyson op zijn hoogtepunt

1 Mins read
Er was geen grotere geweldenaar in de boksring dan Mike Tyson. De kleinere doch snellere en krachtigere man wist met zijn unieke…
Mind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Niemand minder dan Mike Tyson schoof aan bij de podcast van Joe Rogan!

1 Mins read
Bokslegende Mike Tyson, de voormalig zéér gevreesde zwaargewicht wereldkampioen, is aangeschoven bij de podcast van Joe Rogan voor een gezellig en vooral…