The Online Lifestyle Magazine For Him

More #MNLK

Dit zijn de sneaker trends van het moment!

2 Mins read

Er zijn zo van die basiszaken die absoluut niet in je garderobe mogen ontbreken. Sneakers zijn het ideale voorbeeld van zo een absolute must have. Ontbreekt jouw schoenenkast nog een exemplaar of zijn je sneakers inmiddels al weer toe aan vervanging? Wij geven je alvast enkele tips waarmee je ongetwijfeld de hipste sneakers van het moment weet te scoren.

De sneaker trends van het moment

High End & exclusieve collabs

Waar sneakers vroeger vaak een goedkope vrijetijdsschoen waren, zijn ze de dag van vandaag uitgegroeid tot veel meer dan dat. Ook de grote modehuizen wagen zich aan collabs en echte High End exemplaren. Dit zijn niet meteen de meest voordelige sneakers op de markt, maar ongetwijfeld een schoen om mee uit te pakken.

Textuur

Alhoewel we een sportieve schoen eerder linken aan gladde, strakke oppervlakten, vinden ook meer en meer texturen hun integratie in het sneakersbeeld. Een sneaker hoeft dan ook al lang niet meer van leer te zijn. Suède en Corduroy nemen hun plaats in.

Metallic

Een van de kleurentrends voor sneakers deze zomer is ongetwijfeld Metallic. Witte sneakers met zilver accent zorgen voor een metaalachtige uitstraling.

Colorblock

Wie het liever net iets gewaargder heeft, vindt zijn gading in de enorme keuze aan colorblock exemplaren. Hoewel deze trend niet helemaal nieuw is, blijft hij ook deze zomer aan populariteit winnen. Sneakers met de meest extreme kleurencombinaties duiken dan ook meer en meer op in het straatbeeld.

Sock Sneaker

De sock boots ken je ongetwijfeld nog van een vorige trend. Deze zomer zet de trend zich verder in de vorm van sock sneakers. Je hebt het gevoel van een sok met zool, terwijl je qua uitzicht toch een stoere sneaker draagt.

Platform Sneakers

Enkele decenia geleden was het razendpopulair om een brede zool onder je sneaker te hebben, waardoor je meteen enkele centimeters hoger werd. Deze trend is helemaal terug van weggeweest en één van de snelst groeiende trends in sneakerland.

Skatebord Sneaker

Wie liever een klein rock ‘n roll gehalte aan zijn outfit geeft, kiest voor de in populariteit stijgende skatebord sneakers. Waar vroeger Vans en Allstars heer en meester waren in het ontwerpen van deze sneakers, wagen merken als Nike zich tegenwoordig ook aan een skatelook exemplaar. De Nike SB Dunk is dan ook één van de meest populaire sneakers van het moment.

Leestip -> $560.000 voor de duurste sneakers ooit – De Nike Air Jordan 1Tips om je witte sneakers weer wit te krijgen