The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Dit zijn de verschillen tussen 4G en 5G

2 Mins read

De vierde generatie van mobiele telefonie begon eind 2000 met het uitzenden van golven. 4G maakte het mobiele internet 500 keer sneller dan 3G en maakte ondersteuning mogelijk voor high definition TV op mobiele apparaten, hoge kwaliteit videogesprekken en snelle mobiele navigatie. De ontwikkeling van 4G was een grote prestatie voor de mobiele technologie, met name voor de ontwikkeling van smartphones en tablets. Maar wat zijn de verschillen tussen 4G en 5G?

De verschillen tussen 4G en 5G

4G is nu overal ter wereld gemeengoed, maar de dingen staan op het punt om weer te veranderen. Het internet van de dingen is nu al een reële mogelijkheid en 4G zal niet in staat zijn om het grote aantal verbindingen dat op het netwerk zal zijn te beheren. Het is in deze context dat 5G ontstaat.

Onlangs heeft 5G veel publiciteit gegenereerd toen we de eerste capaciteitstesten zagen. Daarnaast werden enkele van de mogelijkheden van 5G gedemonstreerd tijdens de Winterspelen van 2018 in PyeongChang, wat de spellen veel spannender maakte voor de fans en de deelnemers.

Wat maakt 5G zo anders dan 4G?

5G wordt verondersteld slimmer, sneller en efficiënter te zijn dan 4G. Het belooft dat de data transmissiesnelheden voor mobiele telefoons ver uitstijgen boven het snelste breedbandnetwerk dat vandaag de dag beschikbaar is voor de consument. Met snelheden tot 100 gigabits per seconde is 5G ontworpen om tot 100 keer sneller te zijn dan 4G.

Lage latentie is het belangrijkste verschil tussen 4G en 5G. De latentie is de tijd die verstrijkt vanaf het moment dat de informatie van een apparaat wordt verzonden tot het moment dat deze door de ontvanger kan worden gebruikt. Lage latentie betekent dat je de verbinding van uw mobiele apparaat kunt gebruiken als vervanging voor uw kabelmodem en Wi-Fi.

Bovendien kunt je snel en eenvoudig bestanden downloaden en uploaden, zonder dat je zich zorgen hoeft te maken dat het netwerk of de telefoonlijn uitvalt. Je kunt ook vrijwel direct een 4K video bekijken, zonder te hoeven wachten.

5G zal in staat zijn om bandbreedte problemen op te lossen. Op dit moment zijn er zoveel verschillende apparaten aangesloten op het 3G- en 4G-netwerk dat er geen infrastructuur is die dit alles effectief kan verwerken. 5G zal voldoen aan de apparaten van vandaag, maar ook aan opkomende technologieën zoals auto’s zonder bestuurder en aangesloten producten voor thuisgebruik.

Feedback voor de MNLK redactie: info@mnlk.nl

Leestip: De prijs van een Chromebook & De prijs van de Playstation 5

Related posts
Business & Luxury #MNLK

Het internet van de (nabije) toekomst: wat is 5G?

1 Mins read
Snel, sneller, 5G! Het volgende netwerk dat ons internet levert naar onze geliefde apparaten belooft immens snel te worden. Momenteel werkt zowel…