The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Dit zijn de vetste auto’s waar James Bond in heeft gereden!

2 Mins read

Agent 007, of te wel James Bond, is natuurlijk een van de bekendste film karakters aller tijden. Naast zijn eigen bekendheid, zijn in de 007-films altijd een ruime selectie aan klassieke auto’s te zien, van een luxe Aston Martin DB5 tot een Lotus Espirit. Als corona niet was gebeurd hadden we nu al naar de volgende 007 film gekeken, maar voorlopig moeten we nog even terugkijken op de films die al geweest zijn. Welke auto is nou de aller dikste waar James Bond ooit in heeft gereden? Wij hebben ze allemaal voor jou op een rijtje gezet!

De auto’s van James Bond 007

Aston Martin DB5

Goldfinger wordt over het algemeen gezien als een van de klassieke Bond films, en daarbij hoort dan natuurlijk ook een van de meest klassieke Bond cars. De Aston Martin DB5 bedoelen we natuurlijk! De film kwam uit in 1964, en de producenten van de film vonden de gentlemen-achtige uitstraling van de DB5 goed passen bij de Britse geheime dienst. En dus bij 007. En wij zijn het daar volledig mee eens! Natuurlijk zit er in de DB5 geheime dienst-editie nog wel het een en ander extra, zoals een springstoel, scherpe spikes die uit de uitlaat komen bij een achtervolging en een rookscherm om te ontsnappen van de vijand. Wie wil dat nou niet?

Aston Martin V8 Vantage

Nog een Aston Martin, dit keer een V8 Vantage in de film The Living Daylights uit 1987. Deze rol werd niet uitgevoerd door Sean Connery zoals de DB5, maar door Timothy Dalton. Hij speelde in The Living Daylights voor het eerst James Bond en komt binnen met een wel hele mooie auto. De V8 Vantage van Bond is uiteraard aangepast door Q en beschikt nu over een politieradio, een raketbooster en een systeem om raketten op andere auto’s te schieten. Heel handig voor het beroep van 007.

Mercury Cougar XR7

In On Her Majesty’s Secret Service uit 1969 is James Bond nog steeds een spion, maar houdt hij ook nog steeds van dure en mooie auto’s. De Cougar XR7 is geen uitzondering. Officieel is de auto in de film niet van Bond zelf, maar van zijn toekomstige vrouw Tracy. Bond leent de auto maar al te vaak en daarom vinden we dat hij wel in dit lijstje thuishoort.

Lotus Esprit S1

De Esprit S1 van automerk Lotus is ook te zien in de Bond franchise. Ook al denk je misschien dat Bond altijd maar in Aston Martins rondrijdt, is dat zeker niet het geval. In The Spy Who Loved Me komt deze auto in een zeer aangepaste variant voor, namelijk een volledig werkende onderzeeër. Sir Roger Moore speelde James Bond en deze film en waar de Esprit er om bekend stond om soms te roesten door regen, was deze auto precies waterdicht, zodat Bond ook onder water zijn geheime diensten kon uitvoeren. Leuk feitje nog: De Lotus Esprit uit deze 007 film is nu in het bezit van niemand minder dan Elon Musk!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Maak kennis met de Aston Martin DB5 van James Bond!
En deze: Alle 8 acteurs als James Bond in de film hebben gespeeld

Related posts
More #MNLK

Maak kennis met de Aston Martin DB5 van James Bond!

1 Mins read
De Aston Martin DB5 is onlosmakelijk verbonden met James Bond. Zo zeer zelfs, dat er een nieuwe Aston Martin DB5 James Bond…