Door deze gouden tip boek je met krachttraining drie tot vijf keer meer progressie! (Excentrisch trainen!)

Wanneer je net begint met sporten wil je natuurlijk zo snel mogelijk spieren kweken. De meest effectieve manier daarvoor is excentrisch trainen. Deze gouden tip kan jouw progressie met krachttraining immens vooruit helpen!

Excentrisch trainen is the where the magic happens

Wat de meeste mannen in de sportschool doen is – we nemen de bicep curl als voorbeeld – de dumbbell omhoog trekken voor een seconde en dan binnen een seconde ook weer laten zaken. Meestal doen ze dat ook 3 setjes van 10 repetities. Met excentrische trainen verloopt het anders: je trekt de dumbbell omhoog in een goede seconde, houdt de dumbbell een kort moment vast op het hoogste punt en laat vervolgens de dumbbell twee seconden zakken. In die twee seconden op de terugweg van de oefening zit het grote verschil. Hier wordt immens veel progressie geboekt!

Je spieren worden veel meer belast als je er bij het zakken een seconde of twee-drie over doet, dan maar vluchtig een seconde. Het kan tot wel drie keer meer resultaat opleveren volgens het onderzoek van het instituut van Excercise Physiology, dus probeer het graag zelf uit en ervaar zelf eens of je binnen een paar weken meer progressie boekt!

Lees ook: Volgens Jeff Cavaliere moeten we voorgoed stoppen met deze 11 oefeningen