The Online Lifestyle Magazine 

Mind & Soul #MNLKSoul #MNLK

Door tijdelijk geheel te stoppen met social media, kun je jouw gedrag met je smartphone voorgoed veranderen

1 Mins read

De smartphone is een dopamine-machine die afhankelijk is van zijn slaven. Je wil constant een lekker shotje en de telefoon geeft je dat graag. Hoe kun je dit gedrag nou onderbreken?

Social media is met name wat intens verslavend werkt. Constant nieuwtjes, feitjes en verrassingen die je geboeid houden. Toch worden we er allemaal ellendig van, vooral als je meer dan 2 uur per dag op je smartphone zit te loeren…

We kunnen niet meer zonder social media

Ik hoor het tegenargument; maar je kan anno 2020 niet meer zonder smartphone. En daar heb je helemaal gelijk in, de intelligente zakcomputer is één met ons geworden. Het is onze to-go als het gaat om informatie, communicatie en know-how. We zouden niet meer zonder kunnen en ook helemaal niet meer zonder willen.

Het is immers té handig voor een veelvoud van toepassingen in ons moderne leven. Ik bedoel; een goede smartphone is een alleskunner die je vooruit kan helpen in het leven. Op ontelbaar veel vlakken is een smartphone onmisbaar geworden. Tegenwoordig kun je zelf zo’n complete refurbished iPhone 8 kopen voor weinig geld. Het is briljant dat we voor zulke prijzen zulke geavanceerde machines in handen kunnen krijgen. We leven in de toekomst heren!

Maar dat gezegd hebbende, moge het wel duidelijk zijn dat we ondanks alle voordelen er ook flink wat nadelen van ondervinden. We spenderen simpelweg teveel uren op de smartphone. De balans is duidelijk zoek, en dat zien we zowel terug in millennials als in jongeren, maar ook bij hele jonge kinderen en oudere mensen.

In elk huishouden zit elke avond iedereen wel meerdere uren te turen naar dat schermpje. Hoe staken we dit obsessieve gedrag voorgoed? Door geheel voor een periode te stoppen met social media! Proefkonijn Matt D’Avella doet het even voor. Hij doet het zelfs 30 dagen lang en deelt met ons wat zijn bevindingen zijn in deze informatieve video. Zowel de voordelen als de nadelen worden uitgebreid uitgelicht. Zou jij dit experiment nu kunnen doen?

Check ook: 5 tips om je smartphoneverslaving in 2020 de baas te zijn
Check ook: Dankzij deze drie apps van Google ga jij minder tijd spenderen op je smartphone
Related posts
Business & Luxury #MNLK

Tips om je computer of smartphone sneller te maken

2 Mins read
Regelmatig gamen, veel foto’s bewaren, af en toe videobellen voor je werk of die spannende voetbalwedstrijd online kijken? Als je flink wat…
Cars & Tech #MNLK

5x tips om de beste smartphone voor jezelf te kiezen

3 Mins read
Nieuwe smartphone nodig? De zoektocht naar een telefoon is lang niet altijd makkelijk. Je wilt tenslotte dat je hier de juiste keuze…
Cars & Tech #MNLK

De nieuwste Apple telefoon (SE)

1 Mins read
De nieuwe iPhone SE ziet eruit alsof hij alles in zich heeft om uit te groeien tot een van de beste telefoons….