More #MNLK

Drie voordelen van het verduurzamen van een woning

2 Mins read

Denk je erover na om jouw woning te verduurzamen? Misschien overweeg je om zonnepanelen te plaatsen, de isolatie in muren en vloeren te verbeteren of oude ramen te vervangen. Het wel of niet investeren in het verduurzamen van een woning kan voor velen een lastige keuze zijn, omdat hier natuurlijk ook een prijskaartje aanhangt. Daarentegen geef je wel een positieve bijdrage aan het milieu. Daarnaast zijn er ook nog veel andere voordelen waar we in dit artikel verder op ingaan. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Kosten besparen op je energierekening

Eén van de belangrijkste voordelen van verduurzamen is het verlagen van energiekosten op de lange termijn. Door te investeren in zonnepanelen of het verbeteren van de isolatie, kan je het energieverbruik verminderen. Dit resulteert in een lagere energierekening, waardoor je op de lange termijn geld bespaart.

De waarde van je woning stijgt

Door het verduurzamen van jouw woning vergroot je niet alleen de kans op een waardestijging, maar maak je de woning ook aantrekkelijker voor potentiële kopers in de toekomst. Tegenwoordig hechten namelijk steeds meer mensen waarde aan energiezuinige woningen. Hoe energiezuinig een woning is, wordt bepaald op basis van een energielabel. Dit kan variëren van energielabel A (zeer energiezuinig) tot energielabel G (zeer energie-onzuinig). Sinds 2021 is het wettelijk verplicht om een energielabel te kunnen tonen aan kopers of huurders. Kun je geen geldig energielabel tonen? Dan is het belangrijk om een nieuwe aan te vragen. Ook kun je een huidig energielabel verlengen.

Je creëert meer comfort

Los van de voordelen die al genoemd zijn, brengt het verduurzamen van je woning ook een verhoogd comfort met zich mee. Het verbeteren van de isolatie in muren of vloeren is bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel van het verduurzamen van een woning. Een goed geïsoleerd huis zorgt niet alleen voor het verminderen van kosten, maar zorgt er ook voor dat je tijdens alle seizoenen bent verzekerd van een aangename temperatuur in je woning.

Vraag een nieuw energielabel aan na het verduurzamen van jouw woning

Heb je verschillende stappen ondernomen om jouw woning te verduurzamen? Dan is het tijd om een nieuw energielabel aan te vragen. Door bijvoorbeeld het plaatsen van zonnepanelen, vervangen van ramen of verbeteren van isolatie kan het energieverbruik namelijk veranderen. Voor het aanvragen van een betaalbaar energielabel ben je bij Label-UP aan het juiste adres. Daarnaast kun je hier ook terecht voor verduurzamingsadvies en voor een energielabel zakelijk vastgoed.

Feedback: info@mnlk.nl