The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Drie waanzinnige versies van de BMW M5!

1 Mins read

Er gaat echt toch niets boven een super-sedan! Het geeft een enorm bevredigend gevoel om in een auto te stappen met vier deuren, vijf stoelen en genoeg kracht om een supercar bang te maken. Die mogelijkheid hebben we aan BMW te danken, want het is dit merk dat het idee echt op de weg heeft gebracht. Natuurlijk heeft Maserati de supersedan met de originele Quattroporte vele jaren voor de allereerste BMW M5 uitgevonden, maar weinig mensen kenden de QP en nog minder kochten het nog. Bekijk hieronder drie super mooie versies van de BMW M5 en laat je verrassen.

Drie waanzinnige versies van de BMW M5

In de loop der jaren zijn er zes generaties BMW M5 geweest. Om eerlijk te zijn, er is geen slechte bij. Sommige zijn echter duidelijk beter dan andere. Dus hebben we de beste drie gerangschikt. Ben jij het er mee eens?

De BMW M5

(Bron: Grzegorz Czapski / Shutterstock.com)

Nummer 1: BMW M5 E28

Alleen de auto waarmee het begon mag op 1 staan toch? De E28 M5 is het origineel, voorafgaand was het idee van een vierdeurs luxe sedan die in staat was om Ferrari’s en 911’s te volgen ondenkbaar. Toen het in 1985 debuteerde met 282 pk, werd BMW zelfs voor gek verklaard. Een vierdeurs sedan met bijna 300 pk, lederen stoelen en een grote kofferbak? Waar zijn ze mee bezig?

Nummer 2: BMW M5 E39

Dit is de auto die de meeste fans op nummer één hadden verwacht. In veel opzichten verdient het dat ook te zijn, want als auto is de E39 M5 misschien wel de mooiste vierdeurs sportwagen ooit gemaakt. Hij rijdt zeer nauwkeurig, heeft een fantastisch interieur en kan urenlang met driecijferige snelheden rijden zonder vermoeidheid voor de chauffeur.

Nummer 3: BMW M5 F90

Er zijn nog heel wat klassieke versies die erg goed waren maar de nieuwste M5 staat toch op plek drie. De redenen daarvoor zijn talrijk en ze hebben allemaal te maken met hoe de auto rijdt. De huidige F90 BMW M5 gaat bijna verder dan de term super-sedan. Er is echt niets dat de F90 slecht doet en zoveel dingen doet het briljant.

Leestip -> De Lamborghini Urus
Leestip -> De Duurste SUV ter wereld

Related posts
Cars & Tech #MNLK

Tips om tweedehands spullen te verkopen

3 Mins read
Een extra zakcentje is altijd lekker. Of dat nu is omdat je krap bij kas zit of wilt sparen voor iets moois….
Cars & Tech #MNLK

Trek de aandacht met de Audi RS4

1 Mins read
Een paar jaar geleden maakte Audi bekend dat de A4 een broertje zou gaan krijgen. En niet zomaar een broertje, het zou…
Cars & Tech #MNLK

Wat kost een Tesla?

1 Mins read
We weten inmiddels allemaal dat elektrisch rijden de toekomst is. Moesten we er een tiental jaar geleden nog erg aan wennen, inmiddels…