The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

Dropshipping AliExpress: hoe werkt het?

2 Mins read

Dropshipping is een gemakkelijke en laagdrempelige manier om een webshop te beginnen, zonder dat je je bezig hoeft te houden met voorraadbeheer en verzending. Het enige dat jij hoeft te doen, is een product van AliExpress te kop aanbieden op jouw website. Wanneer je een bestelling binnenkrijgt stuur je een mailtje naar de leverancier of producent met daarin de vraag of ze het product namens jouw webshop verzenden.

Dropshipping en AliExpress, kies een niche

Lijkt het jou wel wat om je eigen webshop op te zetten? Dan is het belangrijk dat je eerst een keuze maakt voor de niche waarin je gaat opereren of het soort producten dat je gaat verkopen. Als je dit niet precies weet, kun je de productcategorieën van AliExpress gebruiken om te kijken wat er interessant is. Ook zie je welke leveranciers veel producten verkopen, dit is een goede indicatie van het soort producten dat makkelijk verkoopt.

Oberlo plug-in

Als je een Shopify webshop hebt, kan je gemakkelijk dropshippen van AliExpress door te plug-in Oberlo te installeren. Vervolgens heb je toegang tot de producten van AliExpress en kun je deze automatisch importeren in je eigen webshop. Wanneer je kiest voor dropshippen valt het wel aan te raden om in het begin zeker de nodige tijd en moeite in je webshop te steken.

Je wilt natuurlijk dat jouw klanten een aangename winkelervaring hebben. Veel AliExpress verkopers hebben foto’s van de producten en simpele productomschrijvingen beschikbaar die je weer toe kunt passen in je eigen webshop. Vaak is het verstandig om te investeren in een zelfgeschreven tekst en betere foto’s, om jezelf zo meer te onderscheiden.

Onderscheiden met klantenservice

Jij vraagt natuurlijk een flinke marge op de producten die je via jouw webshop van AliExpress verkoopt. Jouw klanten zouden in theorie ook rechtstreeks bij AliExpress kunnen shoppen. Een van de belangrijkste redenen dat ze dit niet doen, is vanwege de klantenservice. Dit is één van de belangrijkste manieren om je te onderscheiden. Je kunt jouw klantenservice enorm verbeteren door vragen van klanten snel te beantwoorden en door problemen tijdens het winkelen zo volledig op te lossen.

De levertijden

Een groot nadeel van dropshipping met AliExpress is dat de levertijd vele malen langer is dan mensen gewend zijn wanneer ze iets bij een Nederlandse webshop bestellen. Het is dus ook belangrijk dat je eerlijk bent over de langere levertijd, bijvoorbeeld door informatie te includeren dat je ervoor kiest om direct vanuit de leverancier te verzenden en dat dit een langere levertijd met zich meebrengt.

Leestip -> Start eenvoudig een onlineshop met dropshippingleveranciers & Heb jij als ondernemer een arbeidsongeschiktheidsverzekering?