The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Dropshipping van producten: de voor- en nadelen

1 Mins read

Veel beginnende webwinkeliers doen aan dropshopping omdat er diverse voordelen aan zitten, zoals het niet zelf houden van een voorraad. Ook zijn er diverse nadelen van Dropshipping te noemen. Maar wat is het precies? Is dropshopping anno 2021 nog altijd interessant? En wat zijn de voordelen en nadelen? 

Wat is dropshipping

Dropshipping is een term uit de e-commerce en staat voor een producent, leverancier of groothandel die producten direct naar de klant stuurt. De tussenpartij, in dit geval de webshop, heeft dus geen verantwoordelijkheden op logistiek gebied of qua voorraadbeheer, maar zorgt voor marketing en sales van de producten. Veel startende webshops verkopen producten via dropshipping en je kunt hier mee verdienen. Tegenwoordig laat dropshipping ook haar negatieve kanten zien.

Maanden wachten is een groot nadeel

Eén van de grootste nadelen van dropshipping is dat je gebonden bent aan de verzendtijden van de betreffende producent/leverancier. Dit loopt al snel op tot enkele weken of zelfs maanden. Mensen die op jouw webshop een bestelling plaatsen, verwachten hun pakketje echter binnen 2 tot 3 dagen in huis te hebben. In vergelijken met de verzendtijden in Nederland is dit absoluut anders.

Aan de spelregels houden

Anno nu kan het nog altijd interessant zijn om aan dropshipping te doen, maar je moet je wel aan enkele gedragsregels houden. Zo moet het bekend zijn dat jouw webwinkel aan dropshipping vanuit bijvoorbeeld China doet. Hierdoor weet de klant dat het wel even kan duren voordat zijn of haar bestelling binnen is.

Ook moet je klantenservice goed geregeld zijn, moet het product geretourneerd kunnen worden en moeten de producten veilig zijn. Dit laatste is nogal een uitdaging, want onderzoek van de Consumentenbond heeft uitgewezen dat twee derde van alle producten die van buiten Europa komen onveilig is. Zo zitten er bijvoorbeeld zware metalen in sieraden of kunnen elektrische apparaten vlam vatten.

Meer lezen, bezoek dan ook deze websites:

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Fan van klassieke auto’s? Dan mag je een bezoek aan het Louwman Museum niet overslaan!
Leestip -> Een storing met Instagram. Waar moet je kijken?

Related posts
More #MNLK

Start eenvoudig een onlineshop met dropshippingleveranciers

1 Mins read
Stel je wil een webwinkel beginnen, maar je hebt geen ruimte voor een magazijn. Zet dan je plannen vooral niet in de…