Cars & Tech #MNLK

Dubbel de muzikale kracht: Hoe je twee AirPods aan één iPhone koppelt

2 Mins read

AirPods hebben de manier waarop we van draadloze audio genieten revolutionair veranderd. Maar wist je dat je nu niet alleen kunt genieten van de vrijheid van één paar AirPods, maar ook van twee? Met de juiste techniek kun je twee sets AirPods koppelen aan één iPhone, waardoor je een geheel nieuwe luisterervaring kunt creëren. In deze gids ontdek je hoe je dit kunt doen en optimaal kunt genieten van je favoriete muziek met een vriend of geliefde. Ontdek in dit artikel binnen enkele stappen hoe je twee AirPods kunt koppelen aan één iPhone.

Airpods

Stappen om twee AirPods te koppelen aan één iPhone.

Stap 1: Zorg voor compatibele AirPods

Om twee paar AirPods met één iPhone te koppelen, moet je ervoor zorgen dat beide sets compatibel zijn met dezelfde versie van iOS. Controleer of de AirPods beschikken over de nieuwste firmware-updates door naar de instellingen van je iPhone te gaan en te navigeren naar ‘Algemeen’ en vervolgens ‘Software-update’. Werk de firmware van de AirPods bij indien nodig.

Stap 2: Verbind het eerste paar AirPods

Open de AirPods-case in de buurt van je iPhone en houd de knop op de achterkant van de case ingedrukt totdat het led-lampje begint te knipperen. Ga op je iPhone naar ‘Instellingen’ en tik op ‘Bluetooth’. Zoek de naam van het eerste paar AirPods in de lijst met beschikbare apparaten en tik erop om verbinding te maken.

Stap 3: Voeg het tweede paar AirPods toe

Zodra het eerste paar AirPods is verbonden, pak je het tweede paar AirPods en open je de case. Druk op de knop op de achterkant van de tweede AirPods-case totdat het led-lampje begint te knipperen. Ga naar het Bluetooth-menu op je iPhone en tik op ‘Verbind een ander apparaat’. Zoek en selecteer het tweede paar AirPods in de lijst.

Stap 4: Geniet van dubbele audio

Nu beide paren AirPods zijn gekoppeld aan je iPhone, kun je genieten van dubbele audio. Open je favoriete muziekapp en start een nummer. Tik vervolgens op het AirPlay-pictogram dat verschijnt en selecteer de optie ‘Audiouitvoer’. Je ziet nu de namen van beide gekoppelde AirPods. Tik op de gewenste naam om de audio naar dat specifieke paar AirPods te sturen.

Tips:
  • Houd er rekening mee dat bij het afspelen van dubbele audio de batterijduur van je iPhone en de AirPods sneller kunnen afnemen. Zorg ervoor dat al je apparaten voldoende zijn opgeladen voordat je aan je luistersessie begint.
  • Het volume van beide paren AirPods kan onafhankelijk worden aangepast. Je kunt het volume van het ene paar verhogen terwijl het andere paar zachter blijft.
  • Dubbele AirPods-functie is beschikbaar vanaf iOS 13.1, dus zorg ervoor dat je iPhone is bijgewerkt naar deze versie of een latere versie.

Feedback: info@mnlk.nl