The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Durf jij de confrontatie met de wonderen van de onderwaterwereld aan te gaan?

2 Mins read

Bijvoorbeeld om over die vijver vol met piranha’s te lopen? Of aai je liever een rog bij het Roggenrif? Schrik niet als je ineens oog in oog staat met de gevaarlijk uitziende murenes, reusachtige haaien of die giftige koraalduivels? Je ziet ze allemaal in het Zee Aquarium. Maar het is natuurlijk ook leuk om de clownsvisjes te bekijken of de bijzondere zeesterren en zeepaardjes. In het Zee Aquarium valt dus van alles te ontdekken en te bekijken voor alle leeftijden. Het Zee Aquarium Bergen aan Zee is door ZooSite niet voor niets genomineerd voor de Award voor het mooiste aquarium 2018.

Vissen uit alle windstreken

Het bijzondere Zee Aquarium in Bergen aan Zee bestaat al sinds 1956. Natuurlijk is er in de loop der jaren het een en ander veranderd, maar het is inmiddels wel een begrip geworden voor de Noord-Hollandse badplaats. Zeker toen het Zee Aquarium een van de drie aangespoelde dode potvissen kon bemachtigen in 1998, hebben talloze bezoekers een bezoek gebracht aan de speciale ruimte waar de schoongemaakte potvis staat geëxposeerd. En nog steeds trekt het Zee Aquarium veel bezoekers met zijn 367 vissoorten, 870451 liter water en 3980 vissen.

Alle vissen worden thematisch tentoongesteld, je loopt van de Atlantische Oceaan naar de tropische wateren, door de Amazonejungle, maar je ziet ook de vissen uit de Middellandse Zee en de Noordzee. Zeehonden, vissen, zeedieren, maar ook schelpen uit verschillende delen van de wereld.

Naar het Zee Aquarium in Bergen aan Zee met korting

In het Zee Aquarium in Bergen aan Zee kun je de onderwaterwereld ontdekken, maar ook bewonderen. En als je geluk hebt, kun je met korting naar binnen. Als je bijvoorbeeld met een hele groep gaat van 21 personen of meer krijg je een aantrekkelijke korting. Maar ook WNF-kinderen krijgen korting of als je een Egmondpas hebt. Ook 65-plusser betalen een goedkopere prijs. Het bezoek aan deze bekende attractie met zijn meer dan 40 aquaria is zijn geld meer dan waard, maar het is natuurlijk altijd leuk als het net nog even voordeliger kan.

Wat zijn de openingstijden en het adres?

De openingstijden van het Zee Aquarium zijn van april tot en met september van 10.00 tot 18.00 uur, in de maanden oktober tot en met maart zijn ze iets korter geopend, namelijk van 11.00 tot 17.00 uur. Door de vernieuwing van het Zee Aquarium is deze attractie ook zeker volledig geschikt voor mensen in een rolstoel. Het Zee Aquarium heeft een eigen parkeerterrein, waar men maximaal drie uur kan parkeren voor één euro per 30 minuten.

Maar er zijn nog veel meer parkeerplaatsen in de nabije omgeving. Het leuke van een bezoek aan het Zee Aquarium is dat het voor alle leeftijden leuk en leerzaam is en het is een geschikt uitstapje voor alle seizoenen. Daarnaast kun je het ook nog combineren met een heerlijk dagje strand.

  • Het adres van het Zee Aquarium is: Van der Wijckplein 16 -1865 AP Bergen aan Zee

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Breng een bezoek aan het Wildlands Adventure Zoo in Emmen
Leestip -> Met je vrienden op avontuur door Alaska?