The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

$385 voor de duurste chocolade reep ter wereld (!)

1 Mins read

Gek op een reep chocolade van Tony’s Chocolonely of Verkade? Een heerlijk lekkernij, gemaakt van simpele ingrediënten als cacao en suiker, overal verkrijgbaar in de supermarkt. Maar er zijn ook hele dure varianten, zoals de chocoladereep van To’ak. In het verleden bracht dit merk al een limited-edition reep uit, gemaakt van bonen van oude cacaobomen. Voor één reep betaalde je maar liefst 385 dollar. Een hele dure traktatie.

De duurste chocoladereep is de To’ak

Maar die reep is volgens de makers nog beter gemaakt met een nieuwe die op de markt zal komen voor 685 dollar per reep.

Art Series Blend

Jerry Toth, mede-oprichter van To’ak, een Ecuadoriaans chocoladebedrijf dat prijzige traktaties maakt, vertelde dat ondanks de prijs de repen van 385 dollar binnen een maand uitverkocht waren. Dit heeft hem hem ertoe aangezet om zijn nieuwste en duurste reep te creëren, 685 dollar per reep.

Toth noemt de bar ‘Art Series Blend’, geïnspireerd door wijlen Oswaldo Guayasamin – één van de meest gevierde artiesten van Ecuador. “Om dezelfde reden dat whiskymerken meer in rekening brengen voor hun oudere flessen, rekenen we meer voor onze oudere edities van chocolade”, zegt Toth, wat de hoge prijs rechtvaardigt.

De zeldzame cacaobonen worden vier jaar gerijpt in een cognacvat van Frans eikenhout, dit drijft het prijskaartje op. Bovendien zegt Toth dat het product voor de bar van 685 dollar wordt geleverd met een special edition bord om van te proeven, inclusief Ecuadoriaans bamboe proefgerei.

Zeldzame cacaobonen

De zeldzame cacaobonen komen van een inheemse variëteit die bekend staat als Nacional. Deze werden met uitsterven bedreigd totdat Toth en zijn zakenpartner Carl Schweizer een vallei in Ecuador tegenkwamen waar een paar jaar geleden nog een paar oude cacaobomen over waren.

“We hebben eigenlijk DNA-tests laten doen om er zeker van te zijn dat ze 100% genetisch overeenkwamen met de Nacional-bonen”, zegt Toth.

To’ak zegt dat het een zaadbank met cacaobomen in Ecuador heeft geplant om de productie van deze bonen in het komende decennium te garanderen.

Leestip -> Duurste koffie ter wereld
Leestip -> Duurste espressomachine

Related posts
Drinks & Food #MNLKMore #MNLK

Hoe wordt chocolade nou eigenlijk gemaakt?

1 Mins read
Het is waarschijnlijk het meest populaire snoep ter wereld. Het is sensueel, maakt je gelukkig en zoals beschreven in sommige studies, maakt…