The Online Lifestyle Magazine For Him

Business & Luxury #MNLK

De duurste duif ter wereld kost €1.252.000,-

1 Mins read

De duurste duif ooit is de Belgische duif Armando. Hij is in 2019 geveild voor maar liefst 1.252.000 euro! Armando heeft daarmee het vorige record van 400.000 euro verslagen. Hij is inmiddels verhuisd naar China.

Het begon met 200 euro voor de duurste duif

De bieding begon met een eerste bod van 200 euro. Nog geen drie minuten later was het geboden bedrag al 300.000 euro. Uiteindelijk gingen ze voorbij de 400.000 euro en hadden ze het vorige record verbroken. Armando is hiermee de duurste Europese duif ooit!

Ze hadden er toen nog geen weet van dat Armando uiteindelijk zóveel geld zou opleveren. Want de teller liep door tot over het half miljoen. Dat hij uiteindelijk ook echt één miljoen zou gaan halen, was totaal niet de verwachting. En zelfs toen liep de teller nog een stukje door. Tot de 1.252.000 euro.

Joël Verschoot

Joël Verschoot was de voormalige eigenaar van Armando. Hij is tijdens het bieden, in twee weken tijd, in één klap miljonair geworden. Waar hij hiervoor nog dag en nacht keihard moest werken voor brood op de plank. Tijdens het bieden waren uiteindelijk alleen nog een Nederlander, een Belg, een Zuid-Afrikaan en twee Chinezen tegen elkaar aan het opbieden. Uiteindelijk bleven alleen nog de twee Chinezen over die het nog lang volgehouden hebben.

Een eigen bodyguard

Armando moest nog een paar dagen wachten tot zijn lange reis naar China. Joël nam geen risico en huurde een bodyguard in voor zijn duif. Deze bodyguard stond een paar dagen lang, 24/7 voor het huisje van Armando. Dit heeft Joël 3.000 euro gekost.

Zijn eigen paleisje

Armando is naar China verhuisd voor de kwekerij. Maar zijn innerlijk kompas is nog altijd ingesteld op zijn oude huis; de til in Ingelmunster. Hierdoor zal hij niet meer vrij rond kunnen vliegen. Maar dat wil niet zeggen dat de miljoenenduif niet goed terecht is gekomen. Hij heeft in China een eigen paleisje om in rond te vliegen.

Leestip -> Duurste gemeente
Leestip -> Duurste gitaar

Related posts
Cars & Tech #MNLK

De Ferrari F40!

2 Mins read
Als je het over echte iconische auto’s hebt, dan mag Ferrari niet in het lijstje ontbreken. Ferrari is sterk in het bouwen…