The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

De duurste film ooit gemaakt kost $410.600.000 (!)

1 Mins read

Vierhonderdtien miljoen en zeshonderdduizend Dollar is een duizelingwekkend bedrag en vooral als je weet dat het de kostprijs is van één film. Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides is, tot op vandaag, de allerduurste film ooit gemaakt. 410.600.000 blinkende Amerikaanse Dollars maar, de film is dan ook één van de meest bekeken bioscoopvoorstellingen van deze eeuw. Er ging voor 1.046.871.802 klinkende munten over de toonbank, een bedrag dat de investering de moeite waard maakte.

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides is de duurste film ooit

De scenarioschrijvers bedachten, voor een bijrol in één van hun films, een figuur die een mengeling was van Bugs Bunny en Groucho Marx. Maar, professioneel als hij is, lapte Depp dit vakkundig aan zijn piratenlaars en haalde hij zijn inspiratie bij Keith Richards, de alom gekende gitarist van The Rolling Stones. Jack Sparrow, de avontuurlijke potsenmaker, kreeg het voor mekaar om, in het derde deel van de Pirates of the Carribean films, Richards als zijn vader te laten schitteren op het filmdoek.

Het bedrag dat Depp zelf ving voor zijn uitzonderlijke prestatie bedroeg een slordige 55 miljoen, daar komt zelfs de grootste luiaard voor uit zijn nest. Maar of hij nog een zesde keer Jack Sparrow tot leven kan brengen is zeer de vraag. Na een schandaal in relationele sfeer zag Disney geen graten meer in een vervolg met Depp. Nu de gemoederen bedaard zijn en zijn onschuld bewezen is, komt er vast en zeker een zesde prent maar, met een vrouwelijke hoofdrol.

Jack Sparrow

(Bron: phol_66 / Shutterstock.com)

On Stranger Tides

Of deze nieuwe film On Stranger Tides zal verstoten van de eerste plaats in de lijst met duurste films, is koffiedik kijken. De onderhandelingen zijn nog volop aan de gang en de geruchtenmolen draait reeds een tijdje overuren maar dàt er een zesde Pirates speelfilm komt staat zo goed als vast. Zodra de witte rook uit de Disney schoorsteen verschijnt, wordt het nieuws vast snel wereldkundig gemaakt.

Leestip -> Duurste kinderwagen
Leestip -> Duurste gin