The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLKDrinks & Food #MNLK

Duurste ijs ter wereld

1 Mins read

Het is weer zomer, tijd van strand, zee en… ijs! Ben jij ook zo verslaafd aan ijs? Een bak Ben&Jerry’s, een heerlijk Italiaans ijsje, een klassiek hoorntje met softijs of Sunday van bij de Mac. Ons maak je er erg blij van. Ben je toevallig eens in New York, wees dan voorzichtig waar je een Sunday bestelt, want de rekening zou dan wel eens flink kunnen oplopen! Lees in dit artikel informatie over het duurste ijs ter wereld.

Het duurste ijs ter wereld is de Golden Opulence Sundae

Serendipity 3 is een beroemd en exclusief restaurant in New York City. De bezoekers kiezen als dessert meestal voor hun populaire bevroren warme chocolademelk.

Maar de ultra-rijken kunnen zich er smullen van een duurder toetje: de ‘Golden Opulence Sundae’. Dit ijs kost $ 1.000 per stuk en was zelfs te zien in een aflevering van CNBC’s ‘Secret Lives of the Super Rich’.

De traktatie moet je minstens 48 uur van te voren bestellen. Maar wanneer de Golden Opulence dan voor je staat dan krijg je een smaaksensatie van het hoogste niveau. Drie bollen Tahitinaans vanille-ijs worden bedekt met 23-karaats eetbaar bladgoud. Daarop zitten amandelen, kaviaar en een van suiker gemaakte orchidee. Het duurt 8 uur om deze orchidee te maken. Het gerecht wordt geserveerd in een glas van Baccarat-kristal, ook deze is bekleed met 23-karaat bladgoud. Het glas alleen is al 350 dollar waard. Het ijs lepel je natuurlijk niet uit zo’n duur glas met een gewone lepel. Nee, ook deze is van 18-karaats goud gemaakt.

De ijscoupe bevat alleen ingrediënten van de hoogste kwaliteit, waaronder chocolade uit Toscane en vanillebonen geïmporteerd uit Madagaskar. Zelfs het gekonfijt fruit bovenop zorgt voor een sensatie van luxe – het komt namelijk uit Parijs.

Frrrozen Haute Chocolate

In 2004 verdiende Golden Opulence Sundae een plek in Guinness World Records als het duurste dessert ter wereld. Nog steeds is de Opulence het duurste ijs ter wereld, maar de titel voor duurste dessert gaat sinds 2007 naar ‘The Frozen Haute Chocolate’. Een combinatie van ijs en drank met 28 soorten cacao en vijf gram eetbaar goud. Ook dit dessert is natuurlijk gemaakt door Serendipity.

Related posts
Business & Luxury #MNLK

Vice: Nieuw Geld: een kijkje in het leven van Amsterdam Vintage Watches-oprichter Jasper Lijfering!

1 Mins read
Jasper Lijfering is eigenaar van het immens populaire Amsterdam Vintage Watches. In deze winkel worden de meest indrukwekkende vintage horloges verkocht. Jasper…