The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Maak kennis met de 5 duurste verdedigers ooit

2 Mins read

De transfermarkt in het voetbal is al een aardige tijd behoorlijk op hol geslagen. Ajax heeft de laatste jaren bijvoorbeeld honderden miljoenen verdiend met de verkoop van spelers, en in de absolute top worden er nog vele grotere bedragen neergelegd. Vroeger was dit af en toe het geval en dan ging het vooral om aanvallers of middenvelders. Tegenwoordig wordt er ook voor verdedigers grof geld betaald, zelfs keepers leveren zo nu en dan enorme sommen op. Vandaag kijken we naar de 5 duurste verdedigers ooit, met hierbij 2 Nederlanders.

De duurste verdedigers zijn:

5. Aymeric Laporte (65 miljoen euro)

Bij Athletic Bilbao staan ze om twee dingen bekend. Ten eerste laten ze alleen maar Basken in hun eerste elftal spelen en ten tweede laten ze hun jeugdspelers niet zomaar gaan. Dat er daarom veel geld betaald moest worden voor de Franse Bask Aymeric Laporte was duidelijk. Uiteindelijk ging het Manchester City van Pep Guardiola in januari 2018 met Laporte aan de haal, voor het bedrag van 65 miljoen euro.

4. Matthijs de Ligt (75 miljoen euro)

De eerste Nederlander in deze lijst is Matthijs de Ligt. De nog altijd piepjonge verdediger werd na een fantastisch seizoen bij Ajax voor 75 miljoen euro verkocht aan Juventus. Hoewel de Ligt het in het begin moeilijk had in Italië lijkt hij inmiddels gewend en heeft hij gewoon een vaste basisplaats.

3. Lucas Hernández (80 miljoen euro)

Bayern München stond er om bekend niet mee te doen met de gekte op de transfermarkt. Natuurlijk kwamen er wel eens spelers voor grote bedragen, maar meer dan 40 tot 50 miljoen gaven ze toch niet zomaar uit voor een speler. Dat zouden ze ook nooit gaan doen, zo zeiden ze daar. Totdat ze in 2019 Lucas Hernandez overnamen van Atlético Madrid, voor maar liefst 80 miljoen euro. Dit was dus nog een verdediger ook, waarmee Bayern toch de keuze gemaakt lijkt te hebben om mee te doen met de gekte.

2. Virgil van Dijk (84 miljoen euro)

De tweede Nederlander in deze lijst is natuurlijk Virgil van Dijk, toen hij voor 84 miljoen euro overstapte van Southampton naar Liverpool. Op het moment van deze transfer, januari 2018, verklaarde men Liverpool voor gek. Virgil was namelijk niet fit en speelde bij middenmotor Southampton. Dan was 84 miljoen wel erg veel, toch? Tweeënhalf jaar later blijkt hij elke cent waard te zijn geweest. Hij wordt door velen gezien als de beste verdediger ter wereld en sinds zijn komst speelde Liverpool twee Champions League finales, waarvan ze er een ook wonnen, en werd het voor het eerst sinds hele lange tijd weer kampioen van Engeland.

1. Harry Maguire (88 miljoen euro)

Waarschijnlijk niet de eerste naam waar je aan denkt als je het hebt over de duurste verdediger. Toch legde Manchester United een jaar geleden maar liefst 88 miljoen euro neer voor de Engelse verdediger van Leicester City. De algemene mening over deze transfer was dat Maguire best eens een goede versterking voor United kon zijn, maar dat 88 miljoen minstens de helft teveel was. Tot nu toe heeft hij ook nog niet laten zien dat hij de 88 miljoen waard was. Laten we voor hem en United hopen dat dit nog veranderd.

Check ook: Dit zijn de duurste uitgaande transfers van Ajax & Wat we kunnen verwachten van FIFA 21

Related posts
More #MNLK

Dit zijn de duurste uitgaande transfers van Ajax

2 Mins read
Voetbal is de grootste sport ter wereld en er gaat gigantisch veel geld in om. Ook voor spelers worden duizelingwekkende bedragen betaald….