The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Dit flesje water is het duurste ter wereld (!)

2 Mins read

Water is waarschijnlijk het meest gedronken drankje ter wereld, en aangezien er niet echt een smaak aan zit zou je toch zeggen dat water gewoon water is. Natuurlijk zit er verschil in prijs, wat te maken heeft met de bron maar vooral ook met marketing en de plek waar je het koopt. Over het algemeen kunnen we toch stellen dat water een vrij goedkoop goedje is, in de Westerse wereld in elk geval. Toch is het absoluut niet helemaal waar dat water altijd goedkoop is. Acqua Di Cristallo Tributo a Modigliani kost je namelijk een fortuin.

Dit is het duurste flesje water ter wereld

Wanneer je dorst hebt is de simpelste manier om dit te lessen naar de kraan lopen en even lekker wat water te consumeren. Onderweg is dit natuurlijk wat lastiger, net als in bepaalde landen omdat kraanwater daar niet veilig is, en dan is een flesje water een mooi alternatief. Dit is niet gratis, maar over het algemeen dus prima te betalen.

Zelfs het populaire Evian, dat populair werd doordat vele celebrities hiermee over straat liepen, is gewoon voor een paar euro in de supermarkt of bij een tankstation te kopen. Je hebt ook duurder water, meestal omdat het uit een speciale bron komt of zeer luxe verpakt is. En dan heb je nog het Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani. Een flesje hiervan kost je ongeveer 50.000 euro, en dan heb je maar 75 centiliter.

Wat maakt Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani zo speciaal?

De eerste vraag die in ons opkwam was; wat is er zo speciaal aan dit flesje water dat het meer geld moet kosten dan een gemiddelde auto? De volgende vraag was overigens wie er in hemelsnaam zo gek is om zoveel geld uit te geven voor een flesje water, maar dat terzijde. Je wordt niet ouder van dit water en je gaat er ook niet direct beter van uitzien, maar er zitten wel degelijk speciale eigenschappen aan het water. Of eigenlijk meer aan het flesje, want het water is gewoon bronwater uit Frankrijk of van de Fiji Eilanden.

Dit gewone water wordt echter wel gebotteld in flesjes gemaakt van 24 karaats goud. Dat verklaard uiteraard de prijs. Toch vragen we ons af waar dit op slaat en waarom je dit zou kopen, maar één ding is wel zeker; je koopt een bijzonder soort water. Wij raden aan het niet in een keer op te drinken na het sporten, maar er eens goed voor te gaan zitten en lekker rustig te nuttigen. Dan heb je in elk geval wat langer plezier van je dure aankoop.

Leestip -> Dit zijn de duurste flessen vodka ter wereld & De duurste viool ter wereld, een Stradivarius altviool voor 45 miljoen dollar

Feedback voor onze redactie: info@mnlk.nl

Related posts
More #MNLK

Wat kost een kuub water eigenlijk?

2 Mins read
Water is één van onze grootse levensbehoeften en daarom is een wateraansluiting in een woning geen overbodige luxe. In Nederland wordt schoondrinkwater…
Sport & Lifestyle #MNLK

Fitness tips: alles wat je wilt weten als beginner

1 Mins read
Je hebt de stap gemaakt om met fitness te beginnen en komt aan in de sportschool. Spannend, je eerste training. Om je…
Sport & Lifestyle #MNLK

Hoeveel water drinken per dag?

1 Mins read
Wie zegt dat water enkel nuttig is voor vissen vergeet zich af te vragen waarom we met zijn allen liters water drinken….