The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Duurzaam reizen is een belangrijk onderwerp

2 Mins read

Het is u vast niet ontgaan, want de media staat er dagelijks vol mee. Onze jarenlange aanwezigheid als mensen op deze planeet heeft gezorgd voor verschrikkelijke effecten op de prachtige natuur. Langzaamaan komt het besef bij veel mensen dat we ons gedrag moeten aanpassen. Er zijn talloze voorbeelden te noemen, waardoor we allemaal ons steentje kunnen bijdragen. Het kiezen van een duurzame manier van reizen is een belangrijke onderwerp hierbij. Kiezen we bijvoorbeeld voor een vliegvakantie of gaan we toch voor een meer duurzaam alternatief? Gelukkig zijn er inmiddels veel verschillende mogelijkheden, waaronder een reis met het eerste elektrisch varende charterschip in ons land.

Varende Vrienden van EOC

Bron: Varende Vrienden van EOC (https://varendevrienden.eoc.nl/)

Een tocht met de charterboot

Een duurzame chartervaart is sinds kort mogelijk! Een bijzondere ervaring met oog voor het milieu, dat klinkt toch geweldig? Dit charterschip met de naam ‘Overwinning’ is door de eigenaren omgebouwd naar een schip dat volledig elektrisch vaart. Hierdoor is de vaart volledig uitstootvrij. Het was zeker geen eenvoudige klus om dit te bereiken! Het ombouwen van het schip vroeg veel kennis, maar ook financiële middelen. Met behulp van de organisatie Green Shipping Waddenzee en ondersteuning van het Waddenfonds hebben de eigenaren dit weten te bereiken. Er ligt inmiddels een prachtig omgebouwde Tjalk, waar je comfortabel mee kunt varen. Graag nodigen zij zeilliefhebbers om deze duurzame manier van reizen te ervaren!

Hoe ziet de duurzame chartervaart eruit?

Het schip ‘De Overwinning’ is een tjalk van 23 meter lang, die gebruik maakt van waterstof. Tijdens de vaart zal er met name worden gevaren met de zeilen. De aanvullende waterstofenergie wordt gebruik voor de hotelfunctie, want enige comfort is ook belangrijk voor reizigers. Er kunnen maximaal twaalf personen meereizen tijdens de vaart. De reis wordt vormgegeven samen met de mensen die de vaart willen gaan maken. Ons gebied is de schitterende Waddenzee. Hier is ontzettend veel moois te ontdekken. Uit ervaring weten we dat vriendengroepen en familiegezelschappen enorm kunnen genieten van een mooie vaart op de Wadden. Werk jij bij een onderneming, die actief werkt aan verduurzaming? Dan is een vaart met deze charter natuurlijk ook een geweldig idee voor een bijzonder teamuitje. De duurzame manier van varen is naar verwachting te boeken van maart 2023. Een vaart staat garant voor een onvergetelijke ervaring op een groene verantwoorde manier!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: