More #MNLK

Echte boeken of e-books?

2 Mins read

Er is niets fijner dan het lezen van een goed boek. Je kunt lekker verdwijnen in een andere wereld en je hechten aan de personages uit het verhaal. Doordat je eigen fantasie aangewakkerd wordt, bedenk je je eigen decor en maak je je eigen personen. Er zijn talloze genres te vinden. Een goede thriller laat je op het puntje van je stoel zitten, een zinderende roman bezorgt je kippenvel en zelfhulpboek geeft je aha-momentjes. Je kunt meerdere boeken tegelijk lezen of elke dag één pagina omdat je het einde zo lang mogelijk wilt uitstellen. Oftewel, elk type lezer heeft zijn eigen boekmanieren. De een leest graag uit een echt boek en de ander verzamelt zijn boeken het liefst op een e-reader. Wat voor type lezer ben jij?

Praktisch versus romantisch

De geur van een nieuw boek, de ezelsoortjes om bij te houden waar je gebleven bent en even snel doorbladeren om te kijken wanneer het volgende hoofdstuk begint, zodat je daarna kunt slapen. De romantische kenmerken die horen bij een écht boek. Er zijn mensen die niet van deze romantiek af te stappen zijn. Maar hoe praktisch zijn boeken nou eigenlijk? Als je op vakantie gehad en je neemt een collectie aan boeken mee, dan wordt het een zware trip. Zeker al je meerdere boeken tegelijk leest. De oplossing is een e-reader. Hierop kun je nagenoeg alle boeken downloaden in allerlei verschillende talen. Naast boeken kun je er ook magazines opzetten. Je hoeft dan niet meer naar de plaatselijke kiosk om je favoriete blad te halen. Je kunt jezelf een ommetje naar de sexshop besparen, want het is ook mogelijk om er erotische verhalen op te lezen. Het leesaanbod is dus tamelijk uiteenlopend.

Wat zijn de voordelen

Naast dat je dus niet meer hoeft te zeulen met zware boeken als je eropuit gaat, leest het ook erg prettig. Het is namelijk een klein, licht apparaatje wat prettig in de hand licht. Je kunt het makkelijk meenemen en er dus alle boeken op downloaden die jij leuk vindt. Een goede e-reader kost gemiddeld 100 euro en een e-book is vaak een stuk goedkoper dan een echt boek. Je leest dan dus goedkoper en je hebt de investering van de e-reader er snel uit als je regelmatig leest. Verder is het natuurlijk een stuk duurzamer om geen fysieke boeken meer te kopen. In het beste geval geven mensen de boeken weg of verkopen ze, maar helaas gebeurt het nog regelmatig dat de boeken worden weggegooid. Dat kan met e-books gelukkig niet.

Blijven lezen

Of je nu voor de praktische e-reader kost of bij het romantische, ouderwetse boek blijft, als je maar blijft lezen. Dit zorgt voor ontspanning en houd je brein scherp. Voor zowel volwassenen als voor kinderen is het goed om dagelijks te lezen.

Feedback -> info@mnlk.nl

Lees ook

Related posts
More #MNLK

Maak kennis met de boeken van Bear Grylls

2 Mins read
De wereldberoemde ‘extreme avonturier’ Bear Grylls had tot nu toe zijn levensverhaal niet verteld – nu wel. Goed verteld, knap, snel aldus…
More #MNLK

2 populaire boeken voor mannen

1 Mins read
Boeken lezen is een bezigheid die al jarenlang bestaat. De ene persoon houdt er erg van en doet niets liever in zijn…
More #MNLK

Drie boeken die jij als man leuk gaat vinden

1 Mins read
Lezen is iets wat door lang niet alle mensen als een prettige tijdsbesteding wordt gezien. Over het algemeen zijn mannen ook nog…