The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Echte mannen gaan ook suppen met koud weer

2 Mins read

De kou begint zijn intreden te nemen in Nederland, omdat de winter in onze nek hijgt. Ondanks de kou blijft het belangrijk om lekker en veel te bewegen. Er zijn diverse sportieve activiteiten, waarbij je lekker binnen kunt blijven. Deze zijn echter niet zo leuk als suppen en dat weet jij als geen ander! Suppen kan ook met koud weer en dat gaan wij hieronder uitleggen.

Zorg voor de juiste materialen

Natuurlijk is suppen geweldig en doe je dit het liefste gedurende het jaar. Dit kan ook zeker, maar zorg wel voor de juiste spullen als je op sup board stapt in de winter.

  • Wetsuit – Koud weer is vervelend, maar ijskoud water is gevaarlijk. Deze zomer heb jij ontzettend veel gesupt en zal niet gauw vallen, maar toch is bescherming héél belangrijk. Schaf daarom een wetsuit aan, deze zal ervoor zorgen dat jouw lichaam warm blijft in koud water.
  • Warme muts – Als jij eenmaal op snelheid bent op je sub board, dan kunnen de oren ontzettend koud worden. Dit moet je voorkomen en dan is een warme muts Dé uitkomst. Je lichaam verliest warmte snel via het hoofd, daarom is het zoveel mogelijk afschermen cruciaal.
  • Bidon – Als je in de zomer aan het sporten bent dan grijp je al snel naar je bidon omdat je een droge keel krijgt. Zodra het kouder wordt en jij spant je in heeft jouw lichaam net zoveel behoefte aan vocht, maar dit merk je niet. Frisse lucht is vrij droog en kan weinig tot geen vocht vasthouden. Zweet op je lichaam zal sneller verdampen, dus dit dient te worden aangevuld met water.
    Tips voor suppen in de kou

Sup board

Let op je ademhaling! Als je wel eens buiten hebt gesport in de koud, dan merk je ook dat het lichaam een stuk meer energie vraagt. Dat is fors meer dan wanneer je in warm weer aan het sporten bent. Zorg voor een constante en rustige ademhaling op jouw sup board.

Goed eten is belangrijk. Dit is een gouden tip, omdat mensen het nogal eens vergeten. Zorg voordat jij op pad gaat voor een goed gevulde maag. Je lichaam vraagt om veel energie en haalt deze energie uit je voedingstoffen. Met name koolhydraten zijn een bron van energie, dus zorg voor een goed gevuld bord met pasta of rijst.

Geniet van de tocht!

Leestip -> Wintersport in sneeuwzeker Noorwegen
Leestip -> Met je vrienden op avontuur door Alaska?