The Online Lifestyle Magazine 

Soul #MNLK

Een BBQ voor vrienden organiseren: 4 tips

3 Mins read

Een barbecue organiseren voor je vriendengroep is lang niet altijd makkelijk. Je zou denken dat het al snel goed is wanneer je voldoende vlees en bier in huis haalt, maar om de mannen echt te imponeren zul je toch wat beter je best moeten doen. De barbecue is (soms onbewust) een belangrijk symbool onder mannen.

Het was zelfs in het nieuws dat mannen steeds uitgebreidere en duurdere barbecues zijn gaan kopen om indruk te maken op vrienden, kennissen en familie. Naast het hebben van luxe barbecue (wat helemaal niet nodig is) is ook een barbecue hosten best wel een dingetje. Je wil natuurlijk wel dat je vrienden het naar hun zin hebben. In dit artikel lees je hoe je hiervoor kunt zorgen!

Tip 1 – Laat je vrienden geen honger lijden!

Het zal vast niet overal zo zijn, maar in veel gevallen komen je vrienden met stevige trek aan op een barbecue. Er wordt er inmiddels vanuit gegaan dat er genoeg voedsel is voor iedereen. Zorg er daarom voor dat je sowieso voldoende in huis hebt. Het is ook altijd slim om voordat je daadwerkelijk begint met barbecueën, al wat vooraf te hebben wat de ergste honger stilt. Denk aan wat brood en salade. Een hongerige groep vrienden is niet prettig, dat komt de sfeer niet ten goede!

Het is in ieder geval niet slim om de barbecue pas aan te steken als iedereen gearriveerd is. Een barbecue (vooral een kolenbarbecue) heeft namelijk tijd nodig om warm te worden. Een gasbarbecue is altijd snel klaar voor gebruik. Dit is daarom aan te raden als je een grote, hongerige vriendengroep over de vloer krijgt. Een A-Z BBQ pakket zou hiervoor in ieder geval een goede oplossing bieden. Zo heb je al het materiaal en voedsel sowieso voldoende in huis. Zo hoeven je vrienden niet eerst een uur honger te lijden. Natuurlijk is het ook leuk en lekker om alles zelf voor te bereiden, maar let op dat je niet te veel hooi op je vork neemt.

Tip 2 – Laat je vrienden geen kou lijden!

Het kan natuurlijk niet op iedere BBQ-avond boven de 20 graden blijven. Zorg er daarom voor dat er je vrienden er warm bijzitten. Je kunt kiezen voor gezelligheidsmakers als een vuurkorf, maar als je op kolen hebt gebakken kun je ook de barbecue zelf gebruiken als verwarming. Gooi er nieuwe lading houtskool op en je hebt een fijne geïmproviseerde kolenkachel. Zo kun je ook nu, in de winter, alsnog een toffe barbecue organiseren.

Mocht je onze tip over een BBQ bestellen nou hebben opgevolgd (wat zeer verstandig is) dan heb je helaas geen kolenbarbecuetje om je vrienden warm te houden. Zorg in dat geval in ieder geval voor wat warme kleden, een heater of simpelweg wat oude jassen die ze aan kunnen trekken. Een tentje opzetten wil ook wel eens helpen. Er zijn er namelijk al-tijd een aantal vrienden die zonder fatsoenlijke kleding naar een barbecue komen. Mensen die het koud hebben wil je voorkomen, dat komt de sfeer namelijk ook niet ten goede!

Tip 3 – Laat je vrienden geen dorst lijden!

Last but not least: Zorg dat de keeltjes van je vrienden gesmeerd blijven. Je wil natuurlijk wel dat ze sterke verhalen en flauwe grappen blijven vertellen. Zorg er daarom voor dat jullie niet zonder drinken komen te zitten! Het spreekt misschien voor zich, maar het scheelt enorm als je al het drinken in de buurt zet. Zo ben je als gastheer niet de hele tijd aan het lopen en kunnen je gasten ook zelf hun eigen bier of wijn pakken zonder dat ze het hele huis moeten doorkruisen. Hierdoor hou je zelf tijd over voor belangrijkere zaken, zoals het bakken van het vlees!

Tip 4 – Laat jezelf niet lijden

De allerbelangrijkste tip die je moet onthouden is dat je het jezelf niet té moeilijk moet maken. Voorkom dat je nog alles zelf moet doen op de dag en de avond van je barbecue. Dan kom je simpelweg handen tekort. Vraag je vrienden gerust even of ze willen helpen, dat vinden ze heus niet erg. Het komt hun eigen avond immers ook ten goede. Besteed het meeste werk gewoon uit en split de kosten onder je vrienden. Stem dit wel even vooraf met elkaar af, zo voorkom je onenigheid.


Check ook: Een experiment met koolhydraten; De cheatmeal der cheatmeals (7000 kcl!)
Related posts
More #MNLK

Nog een paar tips om misschien nog wat beter te kunnen slapen

2 Mins read
Slapen… We doen het allemaal. De een wat meer dan de ander. De een heeft er meer moeite mee en ligt halve…
Drinks & Food #MNLK

Eenvoudige tips om je vlees niet te verbranden op de BBQ 

2 Mins read
Met het voorjaar in aantocht halen veel mannen de barbecue van zolder! Nu is het enkel nog wachten op een mooie lentedag….
More #MNLK

Heerlijk koken met de OFYR accessoires

2 Mins read
Met OFYR gaat er een nieuwe wereld van gezond outdoor koken en grillen voor je open. De OFYR is een barbecue, vuurschaal…