The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Een boxspring kopen met een goed topdekmatras

2 Mins read

Een van de meest populaire bedden op dit moment is de boxspring, omdat deze zowel visueel als kwalitatief aantrekkelijk is. Een boxspring ligt lekker en is in allerlei afmetingen en kleuren te leveren. Daarbij heb je bij een boxspring een hoop keuze tussen de verschillende soorten topdekmatras . Zo kun je kiezen uit een matras dat zachter, of juist harder ligt. Ideaal als je specifieke slaapwensen hebt of bijvoorbeeld een slechte rug of nek hebt. Een boxspring komt in allerlei soorten en maten en daarom lees je hieronder de verschillende soorten topdekmatras die er zijn.

Een topdekmatras kopen, hier moet je rekening mee houden

De aankoop van een topdekmatras kan als reden hebben dat het huidige matras niet voldoet. Het is daarbij belangrijk om te weten wat er niet aan voldoet. Ligt het bed bijvoorbeeld te hard, of juist te zacht? Ook de lichaamsbouw van de personen die in het bed gaan liggen speelt mee. Elke matras speelt hier namelijk anders op in. Heb je het snel koud of juist warm in bed? Daar zijn verschillende soorten toppers voor die hierbij kunnen helpen. Ga je online een topdekmatras kopen? Lees je dan goed in over de verschillende soorten matrassen en wat ze voor je kunnen betekenen.

Matras

Een koudschuim topdekmatras

Een heel populair soort dekmatras is het koudschuim matras. Dit matras wordt tijdens fabricage voorzien van een koude substantie. Dit maakt het matras duurzamer en veerkrachtiger. Een koudschuim matras ligt ook een stukje hoger dan bijvoorbeeld het goedkopere polyether matras. Daarnaast heeft dit schuim ook een goede klimaateigenschap. Het ademt een stuk beter en zorgt dus dat de temperatuur in een bed aangenaam blijft. Daarbij zweet het materiaal ook een stuk minder dan een normaal matras. Mocht het bed ooit vochtig worden, dan is dit gemakkelijk te drogen en het zal al helemaal niet snel gaan schimmelen.

Matrassen en allergieën

Veel mensen zijn jaren op zoek naar een matras dat hun allergieën verminderd. In veel gevallen wordt dan gekozen voor een extra overtrek dat dit zou verbeteren. Echter is een zeer effectieve oplossing het gebruik van een koudschuim topdekmatras. Het houdt alle allergieën uit het bed en is gemakkelijk te wassen. Daardoor heb je bijvoorbeeld van stofmijt of stof allergieën geen last.

Huidige matras te hard

Wat je veel hoort is dat mensen hun huidige matras te hard vinden. In dat geval is een topper een ideale oplossing om het bed iets te verzachten. Dit werkt ook wanneer je geen boxspring hebt.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Nog een paar tips om misschien nog wat beter te kunnen slapen