The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Een eTA aanvragen als je naar Canada gaat

3 Mins read

Het grootste land van Noord-Amerika: Canada! Tevens ook het op één na grootste land ter wereld, waardoor de 35 miljoen inwoners wel een heel minimale bezetting vormen. Canada is een welvarend land met een prachtige natuur. Daardoor is dit land een uiterst geliefde reisbestemming, voor zakenreizigers, toeristen én waarschijnlijk ook voor jou! Wanneer jij van plan bent een reis te maken naar Canada, is het verstandig om van tevoren goed na te denken over de benodigde reisdocumenten. In dit artikel lees je relevante informatie met betrekking tot het aanvragen van een eTA: het noodzakelijke reisdocument wat je aan moet vragen voor jouw (zaken)reis naar Canada!

eTA Canada

Reistoestemming

Je gaat op reis naar Canada met het vliegtuig voor zaken, een vakantie of een familie- of vriendenbezoek. Belangrijk om te weten, is dat je daar een visum of Canadees/Amerikaans paspoort voor in je bezit hebt. Is dit niet het geval, dan heb je een verplichte reistoestemming nodig, zodat je zonder visum naar Canada kunt vliegen. Dit is eenvoudig, goedkoop en snel te regelen, door een zogeheten eTA aan te vragen voor €19.95 per persoon, dit geldt ook voor minderjarige kinderen. Het is slim om deze aanvraag direct te doen, het liefst al voordat de reis naar Canada is geboekt! De aankomstdatum hoeft nog namelijk nog niet bekend te zijn.

De afkorting eTA betekent ‘’electronic Travel Authorization’’. Dit document is een digitale toestemming, welke je ontvangt per email en kan voor een extra toeslag van €17.50 zelfs aangevraagd worden met spoed. In dit geval ontvang je de eTA binnen 18 minuten! Je aanvraag wordt, zoals alle andere, beoordeeld door het IRCC (Immigration Refugees & Citizenship Canada). Als je voldoet aan de veiligheidsregels wordt je aanvraag altijd goedgekeurd. Wel wordt er middels je paspoortnummer, door de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt, gecontroleerd of je eTA geldig is. Wanneer je langer dan zes maanden in Canada blijft of niet aan de eTA-voorwaarden voldoet, moet je alsnog een visum aanvragen.

Geldigheidstermijn en voorwaarden

Je eTA Canada is niet langer dan vijf jaar geldig. Dit termijn gaat in, zodra je aanvraag is goedgekeurd. Let op de geldigheidsduur van je paspoort, want als deze is verlopen is ook de eTA niet meer geldig! Wanneer je daar te laat achter komt en een nieuw paspoort aanvraagt, moet je helaas ook nogmaals een nieuwe eTA-aanvraag doen. Je mag onbeperkt naar Canada reizen, zolang je eTA geldig is. Maar, zoals eerder gezegd, je mag niet langer dan zes maanden achtereenvolgens in Canada verblijven.

eTA aanvragen voor een overstap in Canada

Het komt natuurlijk ook voor dat je via Canada reist naar een ander land. Maar zelfs wanneer je een andere eindbestemming hebt, met enkel Canada als overstapplaats, heb je tóch een eTA nodig. Wees je hier dus van bewust! Misschien denk je: ik verlaat het vliegveld niet tussendoor, dus dan is het vast niet van toepassing op mijn situatie. Helaas heb je het niet bij het rechte eind. Ook in dit geval moet je in het bezit zijn van een eTA. Omdat je met een eTA tot wel zes maanden in Canada mag blijven, mag je weggaan van het vliegveld tijdens je overstap.

Je kunt dan denken aan een diner, hotelovernachting, zaken of zelfs een vakantie! Wanneer je naar Canada vliegt voor een doorvlucht naar Amerika en niet uit het vliegtuig stapt, heb je geen eTA nodig. Dat is de enige uitzondering die is gemaakt, als het gaat om een eTA aanvragen voor een overstap in Canada! Wanneer het vliegtuig landt voor een doorvlucht naar bijvoorbeeld Mexico of de Verenigde Staten, moet je wél een eTA Canada aanvragen. Dit is iets wat veel Nederlanders en Belgen doen.

Wanneer je via Canada naar Amerika reist, is het ook noodzakelijk dat je een ESTA in je bezit hebt! Voor je reis naar de Verenigde staten, heb je deze verplichte reistoestemming nodig.

Canada vlag

Vrijblijvend

Op het aanvraagformulier kan en hoef je niet aan te geven wat je bedoelingen zijn voor je verblijf in Canada. Het doet er niet toe wat je plannen zijn: zaken, vakantie of overstap. Omdat je eTA vijf jaar geldig is, is het natuurlijk dé uitgelezen kans om na bijvoorbeeld een zakenreis langer te blijven of later terug te keren voor een toeristisch verblijf in dit bijzonder prachtige land!

Feedback: info@mnlk.nl