The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Een goede messenset oogt niet alleen professioneel en indrukwekkend, maar het maakt ook een wereld van verschil tijdens het koken

2 Mins read

Het werken met de juiste messen maakt het klaarmaken van gerechten vele malen gemakkelijker en ook leuker. Met de prachtige Forged messenset collectie haal je een messenset in huis dat ambachtelijk is gemaakt met Japans staal. Deze messen zien er niet alleen adembenemend mooi uit, maar de gehele set bestaat uit messen met een eigen specialisme.

Forged messenset biedt altijd uitkomst

Voor elk soort ingrediënt vind je het juiste mest bij Forged. Deze specialistische Japanse messen bestaan uit bijvoorbeeld het Santokumes, dat voor allerlei ingrediënten gebruikt kan worden. Maar ook het Katai Forged slagersmes voor het snijden van vlees.

De messen bestaan uit echt Japans staal waar met de hand het Forged logo in wordt geslagen nadat ze uit het vuur komen.

Ook worden de messen handmatig geslepen en gepolijst, zodat elk mes een gegarandeerde kwaliteit heeft. De Forged messen komen in een set van drie. Deze bestaat uit het universeel mes, het vleesmes en het Santokumes.

Zo worden Forged messen gemaakt

Forged messen worden ambachtelijk gemaakt voor een specialist. Elk mes krijgt eenzelfde hoeveelheid aandacht en wordt gesmeed tot het perfect is. Dit begint met het smeden van het blad, gemaakt van Japans staal. Dit wordt verhit in een vuur totdat het warm genoeg is om gevormd te worden. Met een hamer wordt het staal gevormd tot een mes. Vervolgens wordt het mes perfect uitgesneden, zodat het de perfecte vorm heeft.

Hierna worden met een kleine hamer de ornamenten in het blad geslagen en het Forged logo in het blad geslagen. Hierna wordt het geheel afgekoeld in een speciaal koelwater. Zodra het metaal na afkoeling de perfecte hardheid heeft bereikt, wordt het gehele blad gezandstraald met een speciale machine.

Messenset

Polijsten en speciale afwerken

Nadat het mes is gehard en gevormd, wordt het blad gepolijst. Het blad wordt vervolgens onder grote hitte vastgebrand aan het houten handvat. Hierna volgt het belangrijkste proces van het maken van dit mes: het slijpen van het mes. Met een speciale Japanse slijpmachine wordt het staal scherp geslepen.

Forged messen bestellen

Forged messen zijn niet alleen heel goed in wat ze doen, maar zien er ook heel aantrekkelijk uit. Dit maakt ze de ideale partner voor het snijden van vlees voor de BBQ, of het bereiden van chique maaltijden voor gasten. Heb je besloten om een Forged messenset te bestellen, gebruik dan deze kortingscode: FORGED10 voor 10% korting op de Forged collectie.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Zo organiseer je de perfecte BBQ
En deze: Eenvoudige tips om je vlees niet te verbranden op de BBQ