The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLK

Een gouden tip van eigen bodem voor een productievere (werk)week

2 Mins read

Meestal aan het eind van het jaar maken we een lijstje met doelen en voornemens voor het nieuwe jaar. Deze nobele opsomming van wensen wordt meestal naarmate de maanden verstrijken al gauw vergeten . Ik heb een zelf bedachte gouden tip die je focus vast zal houden om die grote doelen en wensen te vervullen.

Jaarplanning

Mocht je geen grote doelen/wensen/voornemens hebben opgeschreven voor dit jaar, doe dit dan alsnog! Voorbeeld: groepeer een aantal doelen onder de kopjes Gezondheid, Persoonlijke ontwikkeling, Fun en Zakelijk. Hou het realistisch, tijdsgebonden en meetbaar. Denk groot, maar niet te groot. Wat zou je willen hebben en wie zou je willen zijn aan het einde van dit jaar?

Zonder een concrete lange termijn doelen, loop je als kip zonder kop door dit leven!

De gouden tip aanvullend op je jaarplanning is als volgt;

Weekplanning

Elke zondagavond filosofeer ik over de aankomende (werk)week. Wat wil ik bereiken deze week? Welke klussen wil ik afronden? Op welke dagen ga ik sporten? Wat voor een leuke activiteiten kunnen we wanneer doen? Eenmaal bedacht, pak ik een simpele gele post-it en schrijf ik bovenaan: Prio’s.

Prio’s staat natuurlijk voor prioriteiten. Wat is absoluut een prioriteit deze week voor jou? Wat is essentieel dat absoluut moet gebeuren? Ik heb bijvoorbeeld altijd staan; 4x per week sporten. Een absolute must voor mij.

Met je prioriteiten opgesomd, heb je stevige doelen om die week te behalen. Zorg wel dat je er niet teveel hebt, want anders is het een berg die je niet zal beklimmen. En zorg ervoor dat je elke dag gedoseerd aan de slag gaat met die taken, verspreid ze slim over de week.

Met deze taken uitgeschreven en wel, weet je precies wat je te wachten staat, hoeveel tijd het ongeveer gaat kosten en welke winst je gaat behalen. Eenmaal die taken vervuld, kun je ook comfortabel rusten en genieten van de fun things in life!

Dagplanning

Naast een weekplanning c.q prioriteitenlijst, heb ik ook een dagplanning. Elke ochtend schrijf ik uit op een post-it wat ik die dag wil bereiken. Ik noteer 3 tot 5 taken die ik die dag wil vervullen. Maak je dag niet té vol, want als je de dagtaken niet vervult, is er kans dat je negatief over je eigen kunnen denkt. Blijf gedoseerd en realistisch over je energie, je wilskracht en hoe pittig sommige klussen eigenlijk zijn.

Het energieniveau (mentaal, fysiek) en je brainpower (creativiteit, motivatie) zijn best gelimiteerd, dus maak een dagplanning die past bij hoe jij je voelt. Het grootste voordeel vind ik hiervan is; de ene dag ben je doodmoe en kun je niet zoveel, en de andere dag ben je zéér energiek en wil je alles aanpakken. Met een dagplanning kun je dus precies uitstippelen wat je die dag kunt.

Persoonlijk voorbeeld van vandaag;

  • Content scouten
  • Sites vullen met content
  • Emails & pitches
  • Sporten
  • Reviews opmaken

In de ochtend vervul ik de eerste drie taken. Van 7 tot 11 werk ik, van 11 tot 13 sport ik, van 13 tot 14 neem ik pauze en van 14 tot 18 schrijf ik reviews. Op deze dag werk ik dus 8 uren, heb ik gesport en kan ik comfortabel en voldaan in de avond relaxen.

Leuk pluspunt aan deze manier van werken; je kan elke keer een taak wegstrepen als je het vervult hebt. Deze kleine kick van voldoening naast het voltooien van je taken is mooi meegenomen. Mocht ik je hebben geïnspireerd met deze tip, laat me graag weten hoe het je bevalt!


Lees ook: 5 simpele tips uit eigen stal om je productiviteit direct te verhogen (#2)
Related posts
Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

The Big 5: welke vijf grote dingen wil jij gedaan hebben in je leven?

1 Mins read
Heren, denken jullie wel eens diep na over wat je nou eigenlijk allemaal wil doen met je leven? Want ik merk dat…
Business & Luxury #MNLK

Is een simpele checklist het ultieme 'systeem' voor je productiviteit?

1 Mins read
Wat is nou de ultieme werkwijze om een productief beest te worden dat elke dag maar kwalitatief werk blijft leveren? Welk systeem…
Sport & Lifestyle #MNLK

Drie slimme tips voor méér focus en uiteindelijk méér productiviteit

2 Mins read
In het boek Focus van Mark Tigchelaar ontdekte ik hoe drastisch weinig focus mensen tegenwoordig hebben. Het boek staat vol herkenbare factoren…