The Online Lifestyle Magazine 

Soul #MNLK

Een grote droom komt uit: we zijn op Wereldreis! (The Big One, maart & april 2020)

4 Mins read

Vrienden van Mannelijk Magazine, trouwe volgers en nieuwkomers, ik heb groot nieuws. Een droom is uitgekomen, mijn grote droom. The Big One gaat gebeuren. Ik ga op wereldreis!

Het vergde vele maanden planning, uitzoekwerk en alle centen die we hebben, maar het is ons gelukt. Het is iets wat ik altijd al heb willen doen en nooit had gedacht dat het al zo snel zou lukken. Het vergde veel om het voor elkaar te krijgen, waaronder diverse opofferingen (geen auto gekocht, geen e-bike, geen dure hobbymatige dingen gekocht en bespaart op onnodige luxe items en activiteiten), maar het is naar mijn idee de opoffering van materialisme driedubbel en dwars waard.

Samen met mijn vrouw ga ik dus twee volledige maanden op wereldreis! We gaan letterlijk een rondje om de planeet maken.

Dit is de samensmelting van al mijn inzet van de afgelopen jaren. Eerst moest ik een beter man worden (ayahuasca, Mannelijk Magazine opzetten, persoonlijke ontwikkeling bestuderen, 50 boeken lezen) voordat ik aan de slag kon met het uitvoeren van mijn grote dromen (trouwen, zaak succesvol, fit worden, wereldreis) en nu is het zover.

Whoehoe!

Vliegtickets rondom de wereld: 1850 euro p.p

Je leest het goed; een tiental vluchten met bagage, diners en beenruimte, rondom de hele wereld, kost maar 1850 euro per persoon. Lees dat nog maar eens. We hebben echt maar 1850 euro betaald. Dit komt omdat het allemaal korte aaneensluitende vluchten zijn. Vanuit Amsterdam naar Japan kost ruwweg 700 euro, maar neem 5 vluchten via via, en je betaalt ook 700 euro. Met Google Flights kun je mooi knutselen aan je droomreis. Met hun handige module kun je datums verschuiven en zo de beste prijs treffen om zo een voordelige rondreis te boeken.

Je boekt dan ook elke vlucht los van elkaar en je regelt zelf je hotels en details. Voor accommodaties adviseren wij Expedia (spaarprogramma is top) en Airbnb. Verder voor vervoer, autohuur, tickets en uitjes hebben we zoveel mogelijke deals en korting proberen te treffen.

Mijn punt hiermee is; een wereldreis kost helemaal niet zoveel als je denkt. Grote dromen zijn meestal best haalbaar!

Waar ga je allemaal heen dan?

Begin maart vliegen we naar Israel om te gaan genieten van Tel Aviv en Jerusalem, vervolgens rijden we door naar Jordanië voor de Wadi Rum woestijn, het aanschouwen van Petra en badderen in de Dode Zee. De volgende vlucht brengt ons naar het doldwaze India. We gaan in hartje Delhi op zoek naar de befaamde cultuurshock. Die gaan we waarschijnlijk treffen in Chandni Chowk. Ook reizen we naar Agra waar de schitterende Taj Mahal staat. Na een paar gekke dagen vliegen we naar Singapore om daar ons te vergapen aan de futuristische architectuur en infrastructuur. Volgens mensen die er zijn geweest is dit de stad van de toekomst. Enkele dagen later gaan we naar Hong Kong om ons daar ook te vergapen aan deze indrukwekkende wereldstad vol torens, expats en mysterieuze steegjes.

Update 13-3: Holy shit, onze wereldreis staat op wankele benen door de waanzin van het corona-virus... We konden Jordanie niet meer in, India ging op slot en de hele wereld brak in paniek uit. De sfeer veranderende ook direct. Wat een ellende overal. We proberen nu vervroegd naar Japan te gaan. Japan lijkt zelfs veiliger en stabieler dan de rest van de wereld, en is nog open. Ik denk dat Nederland nu zelfs nog onveiliger gaat worden (niet eens door het virus, maar door de paniek en de gevolgen ervan), dus terug naar huis is ook geen optie. Met een boel gedoe proberen we nu Israel te verlaten. Wat een omslag, wat een pech! En ik vrees voor de gevolgen van deze wereldwijde lockdown. Wees veilig allemaal!


Daarna vervolgt het avontuur naar Japan! Al vele jaren droom ik van het bezoeken van dit magische land en nu gaat het eindelijk gebeuren, en hoe! We zijn namelijk twee volledige weken in Japan, waarvan één in Tokio. De andere week spenderen we in Kioto, Nara en Osaka. We gaan onder andere karten in Tokio, het Robot Restaurant en TeamLab Borderless bezoeken, veel te veel eten in Osaka, scheuren met de pijlsnelle Shinkansen trein en we gaan Mount Fuji in vol ornaat bezichtigen. Ik kan niet wachten!

Maar de reis stopt daar niet, we gaan immers een rondje rondom de planeet. De volgende stop is het paradijselijke Hawaï waar we met een Jeep Wrangler op ontdekkingstocht gaan. Hikes, snorkelen, surfen, hangmathangen, Pearl Harbor bekijken enzovoort enzovoort. Na een week chillen en genieten op Oahu en Kauai is het tijd voor de grote afsluiter van deze wereldse trip.

De laatste bestemming is…. *tromgeroffel* …. Texas!!!

Yeeehah, we verblijven een week in The Lone Star State waar we Houston, San Antonio en Austin gaan bezoeken. We gaan véél te véél vreten, de NASA bezoeken, met shotguns schieten, een gospel kerk op zondag bezoeken, in een dikke Mustang rijden en véél te véél vreten haha! 😉

Na deze twee volledige maanden op reis, keren we terug naar Nederland om hoogstwaarschijnlijk volledig beduusd hier weer probeer te acclimatiseren. En uiteraard de Nederlandse keuken weer te omarmen 😉

En Mannelijk Magazine dan?

We hebben ons uit de naad gewerkt om de site te preppen voor de wereldreis. Naast coole vooruit geplande content zal er ook dagelijks NIEUWE content geplaatst worden, net zoals gewoonlijk dus! Met een drietal redacteuren wordt Mannelijk Magazine dagelijks geupdate met nieuwe coole content. Ik zal gewapend met de laptop en smartphone onderweg wat uren her en der werken, veel taken aansturen en de belangrijke mails regelen.

Zodra ik terug ben, ga ik weer volop aan de slag met sterke artikelen voor Mannelijk Magazine. Ondertussen wordt de site geupdate door mijn eigen redacteurs die jullie zullen informeren van de beste content op gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Wereldreis verslagen & foto’s

Uiteraard gaan we onderweg vele duizenden foto’s schieten, waarvan we per land/stad de beste 10 foto’s zullen tonen op de  Instagram van DailyBase. Volg ons dus daar om constant weer geupdate te worden van een reeks jaloersmakende shots van de mooiste plekken ter wereld.

Zodra we terug zijn in mei, ga ik aan de slag met mooie kleurrijke verslagen die bomvol zullen staan met praktische tips en natuurlijk die inspirerende jaloersmakende foto’s. Deze verslagen en fotoreeksen zul je vinden op DailyBase.nl.

Mocht je nog vragen hebben, tips of wat dan ook, je kan me altijd mailen> info@mnlk.nl

Foto’s ter illustratie van wat we gaan zien, bron: Unsplash


Check ook: Drew Binsky heeft uitgerekend hoeveel het zou kosten om elke land ter wereld te bezoeken
Related posts
Soul #MNLK

De perfecte 24 uur dankzij de invoering van onze eigen ´Shabbat´

3 Mins read
Onlangs was ik in Israel voor een heerlijke week vertoeven in de steden Tel Aviv, Jeruzalem en Eilat. We hebben daar iets…
Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLKSoul #MNLK

Verbeter je focus, productiviteit én slaap met de achtergrondgeluiden van Noisli

1 Mins read
Het is één van de beste tips die diverse guru’s en boeken aanbevelen; verbeter je focus door je omgeving te veranderen. Verwijder…
Sport & Lifestyle #MNLK

Drie slimme tips voor méér focus en uiteindelijk méér productiviteit

2 Mins read
In het boek Focus van Mark Tigchelaar ontdekte ik hoe drastisch weinig focus mensen tegenwoordig hebben. Het boek staat vol herkenbare factoren…