The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Een grote vlindertuin waar je je in de tropen waant

2 Mins read

Vlindorado heeft een bonte mix aan zelfgekweekte vlinders en poppen die uit warme streken hierheen worden gebracht, waar de vlinders eruit kruipen. Ook is er een vogeltuin met vogels uit de tropen en worden er tropische planten en papaja’s gekweekt. Er is een terras en een winkel en natuurlijk veel informatie over de diverse dier- en plantsoorten. De vlindertuin is geschikt voor jong en oud, voor kleine en grote groepen.

De Vlindertuin en De Vogeltuin

In de vlindertuin kun je vlinders zien uit de eigen rupsenkwekerij en vlinders uit poppen uit het buitenland. Iedere week worden er honderden poppen uit landen als Costa Rica en de Filipijnen naar de Vlindorado gebracht. De poppen hangen dan in speciaal daarvoor gemaakte rekken, totdat de vlinders eruit komen. Ook het ontpoppingsproces is dus vaak te zien voor de bezoekers. Welke en hoeveel soorten er zijn is afhankelijk van het seizoen en het aanbod, maar er is altijd een mooie diversiteit. In de grote, overdekte tuin is het natuurlijk warm, met een hoge luchtvochtigheid en er staan veel tropische planten. Zo voelen de vlinders zich goed thuis en waant de bezoeker zich in de tropen. Langs de paden in de tuin staan veel informatiebordjes met leuke feiten en weetjes over de vlinders en de planten. Er is ook een gratis speurtocht beschikbaar voor kinderen, om spelenderwijs van alles te leren over wat vlinders eten, hoe en waar ze leven, over hun voortplanting en de metamorfose van rups naar vlinder.

De Vogeltuin

In de Vlindertuin staat een grote volière met een verzameling tropische en subtropische vogels. Bezoekers kunnen door de volière heen lopen en de vogels van dichtbij bezichtigen. Ook hier kunt je ruim informatie vinden over de vogels die er leven.

Terrassen, Winkel en Kwekerijen

Naast de tuinen zijn er twee terrassen. Een terras op de buitenpatio en een terras binnen, met zicht op de vlindertuin. Ook is er een winkel waar boeketten met anthuriums worden verkocht. Deze komen uit eigen, aangrenzende kwekerij. Ook is er een papayakwekerij.

Vlinders

Korting op Vlindertuin Vlindorado

Vlindorado biedt 50% korting op de toegangsprijs tijdens de winterperiode van 12 november tot 14 februari. Ook is er korting op de totaalprijs via verschillende groepsarrangementen. Deze zijn er vanaf zes of vanaf tien personen, afhankelijk van het arrangement. Voor meer informatie kun je contact opnemen (zie beneden). Ook kinderfeestjes zijn mogelijk, met speurtocht, een ijsje en chips achteraf, enzovoort. De prijs daarvan is 8,5 Euro per kind. Vlindorado biedt ook een educatief programma voor scholen. De kosten bedragen 4,25 Euro per kind. Er geldt een minimale grootte van 20 kinderen.

Adres en Openingstijden

12 november tot 14 februari: maandag t/m zaterdag van 12:00 tot 16:00 uur. Vanaf 14 februari: maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur, zondag vanaf 11:00 uur. Op zondag zijn de kwekerijen gesloten. Voor actuele openingstijden en informatie verwijzen wij je naar de website.

Adres

  • Smeetsweg 12
    1738DK, Waarland

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Ontdek kasteelpark Born
En deze: Reptielenzoo Iguana is een opvang voor allerlei reptielen, amfibieën en insecten van over de hele wereld

Related posts
More #MNLK

Haal de natuur je tuin in

2 Mins read
Niet iedereen heeft groene vingers. En dat is helemaal niet erg. Maar een beetje groen en natuur in je tuin kan je…