The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Een huis kopen of verbouwen? Denk meteen aan de toekomst!

2 Mins read

Als je je huis gaat verbouwen, dan doe je dat meestal met het oog op de toekomst. Waar heb je behoefte aan, wat zie je de komende jaren graag terug in je woning zodat je er prettiger kunt wonen. Het is goed om hierbij ook direct een beetje aan de toekomst te denken. Als je toch bezig bent, kun je het maar beter meteen goed in orde maken.

Hoe ziet je toekomst eruit?

Hoe ziet jouw toekomst eruit? Dat valt natuurlijk nogal lastig te voorspellen. Zelfs als je een glazen bol in je bezit zou hebben, valt maar lastig te zeggen hoe je er over een jaar bij zit. Laat staan als je het over een moment nog verder in de toekomst gaat hebben, tien of twintig jaar bijvoorbeeld.

Toch is het goed om, voor zover mogelijk, bij het aankopen of verbouwen van een huis wel een kleine blik in die toekomst te werpen. Absolute zekerheid dat alles loopt zoals je denkt dat het gaat lopen, die heb je nooit. Maar een heel klein beetje rekening houden met dat wat waarschijnlijk is, dat kan geen kwaad.

Een voorbeeld: koop je als jong stel een huis, en is je droom om later een groot gezin te vormen? Dan is het handig om hier bij de aankoop alvast een beetje rekening mee te houden. Je gaat dan vast en zeker op zoek naar een huis met voldoende slaapkamers, en misschien ook wel een mooie tuin. Ook denk je waarschijnlijk goed na over de ligging van je huis. Zijn er speeltuinen in de buurt, en scholen? Ligt het huis niet aan een drukke weg, en zie je jezelf hier de komende jaren met plezier je toekomst opbouwen?

Ook op latere leeftijd

Niet alleen als je als jong stel je eerste huis gaat kopen denk je na over je toekomst. Ook als je wat ouder wordt is het iets waar je je mee bezig zal houden, zeker als je je woning gaat verbouwen of als je een nieuw huis gaat kopen. Dit zijn tenslotte geen dingen die je even voor een jaartje of twee doet, het is een beslissing die je neemt voor je toekomst.

Ben je wat ouder, en wil je je huis helemaal aanpassen aan je huidige wensen en eisen, dan is het goed om er ook rekening mee te houden dat het bewegen met het verstrijken van de jaren meestal niet makkelijker wordt. Het kan handig zijn om daar binnenshuis rekening mee te houden, zodat je huis altijd toegankelijk en comfortabel blijft. Denk aan het hebben van een slaapkamer en/of badkamer op de begane grond, bijvoorbeeld, maar ook een traplift kan een goede oplossing zijn.

Voor de meeste woningen vallen de traplift kosten reuze mee, en vormen zij zeker niet het grootste deel van een eventuele verbouwing. Kijk hier eens voor meer informatie: https://handicare-trapliften.nl/ en besluit zelf of het handig is om hier in een komende verbouwing of verhuizing meteen werk van te maken. Steeds meer mensen kiezen ervoor om trapliften te plaatsen om hun comfort te verhogen, en niet omdat traplopen niet meer lukt. Het is dus, ook als je nog aardig ter been bent, helemaal geen verkeerde optie!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: 4 producten die onmisbaar zijn voor thuiswerken
En deze: Smarthome starter guide: 5 slimme producten voor in jouw huis

Related posts
More #MNLK

De beste tips om een betere klusser te worden 

2 Mins read
Of je nu een beginnende klusser bent of al jaren in huis klust, er zijn altijd manieren om je vaardigheden te verbeteren…
More #MNLK

Leuke ideeën om je huis in te richten

2 Mins read
Onze woning is de plek waar we ons thuis voelen, waar we even tot rust komen en onszelf kunnen zijn. Het huiselijk…