The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Een mooie en passende urn bestellen

2 Mins read


Het is een lastige tijd waarin veel moet gebeuren in korte tijd. Van elk detail rondom de ceremonie en crematie, tot wie je uit gaat nodigen en wat je met de as gaat doen. Er zijn tegenwoordig prachtige strooiweides en natuurbegraafplaatsen die steeds populairder worden. Echter kiezen nog steeds veel mensen om het overschot thuis te bewaren in een mooie urn . De keuze in verschillende soorten urnen is dan ook gigantisch. Honderden vormen, maten en kleuren. Hieronder lees je welke opties er zijn en waar je op moet letten bij het zoeken van een geschikte urn.

Waar bestel je de urn?

Meestal neemt de uitvaartondernemer veel uit handen en krijg je van de uitvaartverzekering verschillende keuzes. Echter zijn deze opties vaak enkel de basis van wat er mogelijk is. Je hoeft de aankoop van een mooie urn zeker niet aan de ondernemer of verzekeraar over te laten. Je kunt zelf online of in de winkel een mooie urn kopen. De exacte kosten van een urn verschillen enorm. Het hangt af van welk materiaal je kiest en of het om een klassieke urn gaat of bijvoorbeeld een speciale vorm of gepersonaliseerde kleur.

Een urn personaliseren

Dat een urn gepersonaliseerd kan worden bij verschillende bedrijven is iets dat mensen niet vaak weten. Echter kun je bij veel urnen kiezen voor een eigen kleur, of bijvoorbeeld het in laten maken van een foto of tekst. Dit maakt de urn nog persoonlijker en waardevoller. Een urn personaliseren kost uiteraard meer geld, maar het kan enorm de moeite waard zijn.

Verschillende soorten urnen

Urnen komen letterlijk in alle vormen en maten. Van een glazen bol tot een houten koker, bronzen roosvorm of box van natuursteen. De keuze is enorm. Het is daarom belangrijk om kort stil te staan bij drie dingen: wat vond de overledenen mooi, wat is metaforisch het mooiste en wat staat het beste op de plek waar de urn gehouden zal worden? Door goed over deze vragen na te denken, zul je de meeste waarde uit de urn gaan halen. Doe wat onderzoek online en laat je inspireren door de verschillende voorbeelden die je zult vinden. Van klassieke urn vormen, tot prachtige ronde vormen, roos vormen of zelfs druppels.

Breekbaar materiaal

Het gebeurt alleen in films denken we: het omstoten en breken van een urn. Echter gebeurt dit vaker dan je denkt. Daarom is het belangrijk om na te denken over het materiaal van de urn. Ben je van nature onhandig? Of heb je bijvoorbeeld jonge kinderen in huis? Dan kan het verstandig zijn om te kiezen voor steen, koper, RVS, hout of messing.

Feedback: info@mnlk.nl