The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Een nieuwe garage vloer, waar kies je voor?

1 Mins read

De vloer in de garage. Een vloer die lang mee moet kunnen en waar je gewoon zo min mogelijk last van en onderhoud aan wilt hebben. Velen kiezen dan ook voor een laagje beton, een natuursteen of gewoon oude tuintegels. Een vloer in de garage krijgt echter veel te verduren over de jaren heen. De gemiddelde garage heeft weinig tot geen isolatie of verwarming, waardoor de vloer te maken krijgt met stevige kou, maar ook warmte. Daarbij knoei je een keer wat en zet je er wellicht ‘s winters een auto op. Kortom. een goede garagevloer is van belang. Hieronder lees je waarom PVC tegels een zeer goede optie zijn.

PVC tegels zijn niet simpel

PVC tegels zijn gemakkelijk te vormen en kunnen daardoor in allerlei kleuren en maten worden geleverd voor een garage vloer. Van grijze tegels, tot tegels met een uitgebreide print, of zelfs een bijna niet van echt te onderscheiden houten vloer. PVC tegels zijn dan ook alles behalve simpel. Ze kunnen er heel goed uitzien en ze zijn daarbij ook nog eens heel functioneel!

PVC tegels in de garage, de voordelen

Wat PVC tegels zo geschikt maakt voor de garage is ten eerste dat ze praktisch onderhoudsvrij zijn en ook vele malen goedkoper dan bijvoorbeeld natuursteen, beton of andere tegels. Daarbij kan PVC bijna niet breken. In de garage is de kans op schade aan de vloer dan ook minimaal. Een ander groot voordeel van PVC tegels is dat ze gemakkelijk schoon te houden zijn. Ze zijn waterafstotend en kunnen dus gemakkelijk worden schoongeveegd of schoongeboend. Lek je bijvoorbeeld olie of verf? Dan kun je deze gemakkelijk met schoonmaakmiddelen als terpentine. PVC tegels kunnen hiertegen bestendig zijn.

Goedkoop en gemakkelijk te leggen

Een laatste voordeel van de tegels is dat ze relatief goedkoop zijn voor een vloerbedekking en dat ze gemakkelijk zelf te leggen zijn. Of je nu kiest voor vierkante tegels of langwerpige houtkleurige tegels. ze passen precies in elkaar. Zo heb je de hele garage snel en voordelig bedekt.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: De juiste verlichting voor jouw interieur? Deze tips gaan je helpen!