The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Een ode aan goed kunnen zien: vijf uitstekende redenen om een online oogtest te doen

5 Mins read

Je neemt het vaak voor lief en je kent ook niet anders, maar goed zien is het grootste goed. Met het wonder genaamd je ogen kun je de schoonheid van de wereld aanschouwen. We onderwaarderen goed zicht, en daarom wil ik graag een ode schrijven waarom je dit moet koesteren!

Het verbaast me dan ook immens dat er mensen zijn die met matig of slecht zicht door blijven lopen, terwijl ze met één afspraak bij de opticien een goede bril en/of lenzen kunnen regelen. Ben jij ook zo’n stugge betweter die nog steeds aan het turen is? Laat me je overtuigen om toch de stap te maken naar de oogexpert!

Eigen voorbeeld

Toen ik nog een jonge spruit was deden we een spelletje op straat. De jongens keken naar een nummerbord in de verte en vertelden exact wat erop stond. Ik zag één wazige gele streep. Ik was niet de enige die stomverbaasd was over het feit dat ik eigenlijk in de verte niets zag. Je ontdekt pas dat je slecht ziet op het moment dat het te laat is. Dit klinkt misschien gek, maar deze ontdekking zorgde voor mij persoonlijk dat ik al op jonge leeftijd een bril aangemeten kreeg. De shock van hoe scherp en helder je eigenlijk hoort te zien is nog steeds diep in mijn geheugen gegrift. Het emotioneerde me immens dat de wereld zo detailrijk en beeldschoon was!

Sinds die wonderbaarlijke ontdekking ben ik trouwe klant geweest bij Pearle voor zowel mijn brillen als lenzen. Vooral met een setje lenzen heb je voortreffelijk ‘full vision’ beeld. En als ik even heel dramatisch mag zijn; van alle zintuigen, ledematen en belangrijke aanhangsels, zou ik alles op kunnen geven zolang ik maar kan blijven zien! Zo belangrijk en waardevol acht ik goed kunnen zien. Mocht je dit een overdreven gedachtegang vinden, dan wil ik graag dat je de volgende vijf punten leest en inbeeldt dat je dit allemaal niet meer kan!

Je carrière

Als we een beter man willen worden, zowel mentaal als fysiek en ook zakelijk, moeten we ontzettend veel werk verzetten. Om optimaal te functioneren in deze hectische maatschappij, is adequaat zicht essentieel om bergen te verzetten. Zonder scherp zicht ben je al behoorlijk beperkt in wat je zoal kunt doen. Van autorijden tot snel schakelen tussen schermen, het helpt je beslist niet als je constant moet turen. Van al dat krampachtige kijken krijg je ook nog eens hoofdpijn. Laat je niet beperken door je matige zicht en ontdek hoe de vork in de steel zit met de gratis online oogtest van Pearle.

Reizen

Beeld even met me in; je bent eindelijk in New York City. Dé stad met dé skyline! Je staat bovenop het Rockefeller Center om het ultieme uitzicht te aanschouwen. Je bent echter nooit bij een opticien geweest en weet eigenlijk niet of je wel optimaal kunt zien. Hierdoor mis je de grandeur van het moment, dat epische uitzicht is ineens niet zo episch als je niet goed kunt zien. Al die duizenden details die je simpelweg niet zien. Een waas zien is nagenoeg hetzelfde alsof er mist in de stad zou hangen…

Entertainment

In dit tijdperk consumeren we meer media dan ooit tevoren. Toegegeven, alle series, films, games, boeken en vermaak op de smartphone zijn ook werkelijk fantastisch. We houden allemaal van het bingen van een goede serie of het aanschouwen van een blockbuster in de bioscoop. Maar als je niet door hebt hoe matig je zicht is, zou je het kunnen vergelijken dat je jouw favoriete serie kijkt met een resolutie van 720p in plaats van 4K. Het is wazig, niet scherp en simpelweg minder mooi. Je kunt met slecht zicht niet eens rugnummers van je favoriete spelers lezen en de ondertiteling is al helemaal niet leesbaar!

Ook voor de mensen onder ons die van dichtbij problemen kennen met hun zicht, waardoor je dus bijvoorbeeld géén boeken meer leest, zouden beslist de stap moeten wagen. Van boeken lezen worden we immers een beter man en dat is al genoeg reden om een online oogtest te doen.

Schoonheid van de natuur

De wereld zit vol met schoonheid. Een rondje wandelen door een lokaal bos is al een genot voor het oog, laat staan dat je de mooiste natuurparken ter wereld opzoekt. Je kijkt letterlijk je ogen uit met zoveel natuurlijk pracht en praal. Met goed zicht zie je pas echt hoeveel details een boomschors eigenlijk heeft. Je ziet dan pas hoe vernuftig die bij bezig is op die kleurrijke bloem. Je ziet elk grassprietje individueel!

Een wandeling door de natuur is met goed zicht een waar geschenk.

Sporten

Als fervent bokser die niet graag geraakt wil worden, is mijn reactievermogen essentieel. Deze snelle reacties worden echter mogelijk gemaakt doordat ik goed afstand in kan schatten. Ik heb wel eens een les zonder lenzen gespard. Dat was één keer en nooit weer. Met een bril op boksen is trouwens geen optie, dat had je vast al geraden.

Hetzelfde geldt ook voor voetbal, tennis, basketbal,  autosport, squash, wielrennen en darts. Wellicht speel je een keer zo goed als je zicht optimaal is. Beeld je eens in dat tijdens de grote finale van het voetbaltoernooi je de beslissende penalty mag nemen in de laatste minuut van de wedstrijd. En omdat je net niet door matig zicht ziet dat de keeper een slinkse move uithaalt de winnende goal mist. Als je je zicht nou verbetert, zul je zoveel meer glorie ervaren!

Alleen al om je sportprestaties te verbeteren lijkt een bezoekje aan de opticien de moeite waard. Tip; zeg niks tegen je medespelers/tegenstanders en verras hen met je nieuwe skills. Wil je meer informatie over lenzen (daglenzen, maandlezen en nachtlezen), check dan graag de informatieve blog van Pearle >

Pearle oogexperts

Hopelijk heb ik je met dit betoog, deze ode aan het zien, overtuigd om te zorgen dat je optimaal zicht voor jezelf gaat regelen. Het grootste goed is immers goed kunnen zien. De oogexperts van Pearle Opticiens helpen je met hun expertise graag op weg. Er is altijd wel een vestiging in de buurt om bij deze vriendelijke vakmensen aan te schuiven.

Voor nu kun je alvast gratis een online oogtest uitvoeren om te ontdekken of je ogen helemaal gezond zijn of toe zijn aan een professionele oogmeting. Deze test is ontwikkeld in samenwerking met professionele opticiens. De online oogmeting stelt geen oogafwijkingen vast, maar geeft een indicatie van je ooggezondheid.


In samenwerking met Pearle Opticiens


Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Sporten met lenzen? Zo doe je dat!

2 Mins read
Je twijfelt: doe ik wel of niet lenzen in tijdens het hardlopen? Lenzen zorgen voor optimaal zicht, maar er is een kans…
Business & Luxury #MNLK

De vele voordelen van VPN Nederland en waarom jij niet zonder kan

2 Mins read
Er zijn veel verschillende voordelen voor het aanschaffen van een professionele en betrouwbare VPN. Veel meer voordelen dan je denkt. Sterker nog,…
Business & Luxury #MNLK

Dit zijn de belangrijkste pluspunten van het hebben van een VPN

2 Mins read
Je hoort de term steeds vaker en vaker; VPN. En je ziet overal en nergens promoties die het heilig verklaren, maar wat…