The Online Lifestyle Magazine For Him

More #MNLK

Een overkapping is een feestje voor je tuin

2 Mins read

Overkappingen zijn er in allerlei verschillende soorten en maten, maar een van de meeste populaire varianten is toch wel de aluminium overkapping. Het materiaal is zeer onderhoudsvriendelijk en vaak in allerlei tijdloze kleuren te verkrijgen. Ook is het duurzaam. Het roest niet, wat ervoor zorgt dat het enorm lang meegaat. In dit artikel kom je meer te weten over de aluminium overkapping, bijvoorbeeld de vele voordelen.

Een aluminium overkapping laten plaatsen?

Een aluminium overkapping heeft een moderne en strakke uitstraling, maar past in principe prima bij iedere woning. Het is een licht, maar zeer sterk materiaal wat het makkelijk maakt om een aluminium overkapping te bouwen. Hieronder een aantal voordelen van een overkapping:

  • Het geeft extra opbergruimte. Voor je tuinmeubelen bijvoorbeeld, die je anders misschien in de schuur of garage zou moeten opslaan in de winterperiode.
  • Een overkapping creëert extra sfeer in je tuin. Het ziet er gezellig uit, het maakt de tuin net dat beetje meer ‘af’. Je kunt er zelfs heel makkelijk een soort veranda van maken door zijwanden toe te voegen.
  • Het weert zon én regen, dus buiten zitten is een groot gedeelte van het jaar gewoon mogelijk.
  • Het is een meerwaarde voor je woning, doordat het zowel het aanzicht van de tuin als de woning verfraait. Hierdoor maakt het de woning meer waard bij een eventuele verkoop.
  • Een overkapping kan overal staan, zowel boven je terras als ergens in je tuin.
  • Het is makkelijk te plaatsen en het is duurzaam. Het enige wat je hoeft te doen is de overkapping af en toe even schoonmaken.

Verasol_Partners_Extern_Sfeer – 14

Vele redenen om een overkapping te plaatsen

Genoeg redenen om een overkapping te overwegen. Zie je jezelf al zitten op zo’n heerlijke zomermiddag? De barbecue aan, het zonnetje schijnt lekker, maar van de directe hitte heb je geen last onder jouw overkapping. Aan het einde van de dag hoef je niet de tuinkussens binnen te halen wanneer er een zomers buitje verwacht wordt. Je kunt de boel gewoon de boel laten. Wie wil dat nu niet?

Daarnaast is het een absolute meerwaarde voor je leefcomfort, je kunt je overkapping gezellig gaan inrichten en op deze manier creëer je ook meer ruimte. Zo kan jij alleen er wellicht lekker in werken, maar ook fijn om met je partner/gezin heerlijk te genieten onder deze overkapping. Van bijvoorbeeld de late uurtjes of wanneer de zon onder gaat.

Verasol_Partners_Extern_Sfeer – 9

Welke mogelijkheden zijn er nog meer?

Een zijwand die bestaat uit glazen schuifwanden, een zijwand die bestaat uit een kozijn met ramen (kiep & draai) draaideuren en schuifdeuren.

Mocht je gekozen hebben voor een aluminium overkapping dan wensen wij jou ontzettend veel plezier!

Feedback kan toegezonden  worden naar: info@mnlk.nl

Leestip -> Relaxen in eigen tuin?
Leestip -> Bijzonder wonen op Vancouver Island